Zvedli jsme se, těší olomouckého studenta Michala Vodného. Jeho nejtěžším soupeřem je anatomie

30. ŘÍJNA 2013, 11:37

Adam Bagar

Hokejisté Olomouce se po rozpačitém úvodu dostávají do správné formy a na vedoucí Mladou Boleslav aktuálně ztrácí už pouhých pět bodů. Hanáci z posledních šesti vystoupení ztratili jediné a soupeřům dovolili pouhých pět branek. Kádr trenérů Fialy a Dopity zdobí čtyři vyrovnané formace a prosazuje se i dravé mládí. Ideálním příkladem je produktivní třetí formace, v níž figuruje také Michal Vodný (na snímku). „Zatím nám to jde, ale máme ještě na víc,“ hlásí v rozhovoru pro hokej.cz.

Už před sezonou byli Hanáci označováni za jednoho z favoritů druhé nejvyšší soutěže. Ovšem v úvodních kolech tuto roli příliš nepotvrzovali a dokonce je postihla menší krize v podobě tří porážek v řadě. Nyní však Kohouti najeli na vítěznou vlnu a opět hrají ve velké pohodě. „Zvedli jsme se a jde nám to,“ těší Vodného. „I když v posledních zápasech jsme neměli úplně nejsilnější soupeře,“ uvědomuje si.

Především s obrannou fází musí být trenérské duo Petr Fiala – Jiří Dopita maximálně spokojeno. Hlavně v posledních zápasech si s ní soupeři vůbec neví rady. Pět inkasovaných branek v posledních šesti zápasech je skutečně skvělou vizitkou. „Zatím nám to v obraně funguje, ale velkou zásluhu na tom mají i gólmani, kteří toho hodně pochytají,“ myslí si odchovanec zlínského hokeje.

„Obrana je základ všeho. Ze zabezpečené obrany lze třeba vyrážet do rychlých protiútoků,“ vysvětluje dvaadvacetiletý mladík. Olomouc nedávno zvládla i tradiční derby s Šumperkem. „Už to vypadalo, že za šedesát minut gól nepadne. Soupeř výborně bránil a my byli úplně jaloví v koncovce. Měli jsme minimálně deset šancí, ale pořád to tam nemohlo padnout, až v závěru jsme rozhodli,“ hlásí.

Souboje Kohoutů s Draky jsou tradičně velice vypjaté a dokáží přitáhnout velké množství fanoušků. „Je to hodně vyhecované, pro Šumperk možná ještě vyhecovanější než pro nás, vždycky totiž proti nám hrají jako ve finále mistrovství světa,“ usmívá se sympatický útočník. „Ale jsme za takové zápasy moc rádi, vždycky přijde více diváků a atmosféra na zimáku je parádní,“ chválí oba tábory fanoušků.

A spokojen může být také se svými letošními bodovými příspěvky. Po boku Romana Ráce a Jana Knotka se mu totiž daří. „Ještě to není úplně podle našich představ, protože máme na víc, ale zatím nám to celkem jde,“ říká poněkud skromně. „Začali jsme ve třetí lajně, pak jsme byli na chvíli ve druhé a teď jsme zase ve třetí. Dostáváme mnohem více prostoru než vloni a zatím jsme spokojeni,“ prozrazuje.

Především na domácí půdě působí Hanáci velice suverénně a body ztratili pouze s Berounem, který však po celý zápas přehrávali. Zato venku padli už čtyřikrát. „Je rozdíl, když jdete do utkání odpočatí a v pohodě, nebo když sedíte třeba šest hodin v autobuse. Po náročném cestování trvá, než se rozkoukáme. I když třeba naposledy v Kadani nám paradoxně úvod zápasu vyšel,“ překvapuje Vodného.

Dalším soupeřem hanáckého souboru budou Litoměřice. „Máme jim co vracet, snad si vezmeme vítězství zpátky,“ naráží na těsnou porážku z úvodu sezony. Třetí Olomouc musí opět naplno bodovat, kolem sebe má totiž překvapivě stále několik pronásledovatelů. „Největším překvapením je asi Beroun, to asi nikdo nečekal, že by mohl sbírat body i proti silným soupeřům,“ myslí si olomoucký forvard.

„V podstatě i Jihlava mě překvapila. V přípravě se mi zdála slabší, ale jak jsme s nimi posledně hráli, tak se jevila hodně slušně. Ale myslím si, že se to ještě všechno vykrystalizuje, je za námi teprve čtvrtina soutěže,“ upozorňuje Michal Vodný, který na Hanou přišel kvůli studiím. A skloubit školu s hokejem není určitě nic jednoduchého. I proto sáhl k odkladu psaní bakalářské práce.

„Měl jsem ji dělat už letos, ale zjistil jsem, že to nestihnu. Mám před sebou ještě spoustu předmětů, tak jsem si to rozložil volnějším tempem. Letos zkusím udělat co nejvíce předmětů a pak už to snad nějak doklepu, když už se s tím motám tři roky,“ prozrazuje své studijní plány. A oblíbený předmět? „Rozhodně anatomie! S tou už se potýkám tak dlouho, že se stala oblíbeným,“ uzavírá s úsměvem.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej