Zlín šestý venkovní úspěch v řadě nepřidal. Plzeň šla vítězství naproti, uznal veterán Petr Leška

14. DUBNA 2013, 21:57

Jan Vacek

V pěti venkovních zápasech vyřazovacích bojů dokázali uspět, nyní je impozantní série hokejistů Zlína u konci. Berani v nedělním čtvrtém duelu finálové série Česká pojišťovna play off padli na ledě Plzně vysoko 2:5 a nenavázali tak na sobotní úspěch. Série se proto vrací na Moravu za nerozhodného stavu 2:2: "Plzeň vyhrála zaslouženě, šla tomu naproti," konstatoval po skončení nedělního zápasu zlínský útočník Petr Leška (na snímku).

Berani ve čtvrté finálové bitvě neuspěli, nepomohl jim ani další vydařený start. Už v desáté minutě se totiž po rychlém výpadu prosadil obránce Tomáš Linhart. "Byli jsme rádi, že se nám povedlo dát první gól. Bohužel jsme rychle inkasovali," připomněl útočník Petr Leška pohotovou odpověď z hole Jozefa Baleje. Plzni stačilo na vyrovnání pouhých pět minut.

Oproti minulým duelům finálové série se tentokrát dokázali Západočeši prosadit v prostoru před brankou, kvalitní defenziva Zlína přece jen odkryla některé mezery. "Plzeň se tlačila do branky, my si to musíme lépe hlídat. Udělali jsme tam několik chybiček, které soupeř porestal. Takový je ale hokej. Měli jsme i trochu smůlu, kdybychom udrželi první třetinu na 1:1, mohlo to být lepší," připomněl zlínský útočník.

Hosté ve druhém dějství nabrali dokonce dvoubrankové manko, to však rozpůlil úspěšným trestným střílením šikovný útočník Petr Holík. "Bohužel se opakovala situace z první třetiny. Po naší brance jsme ihned inkasovali poměrně smolný gól. Vlasák to tam dobře hodil, Sedlo (Sedláček) to neviděl a propadlo mu to mezi nohama,. Plzeň dala šťastné góly, ale tentokrát si to zasloužila. Šla tomu vítězství naproti," uznal Petr Leška.

Na domácích hráčích bylo jasně patrné, jak moc touží nedělní zápas zvládnout. Za stavu 1:2 si další domácí porážku nemohli dovolit. "Byli pod tlakem, nyní potřebovali uspět. My jsme to věděli, chtěli jsme hrát co nejlepší hokej a pokud možno urvat další výhru. Ale je to sport, vždycky může ze dvou týmů vyhrát jenom jeden. Tentokrát to byl soupeř," konstatoval sportovně zlínský veterán.

 Tlak nyní proto bude zase na hráčích PSG, kteří budou mít v pátém zápase výhodu domácího prostředí. "S tím pochopitelně musíme počítat. Chceme doma uspět, sám jsem zvědavý, jak se zápas bude vypadat. Určitě se na něj dobře nachystáme, mělo by to být dramatické a hezké utkání," zamyslel se Leška, jenž v dosavadním průběhu play off nasbíral deset kanadských bodů.

I přes výhru odjíždějí svěřenci trenéra Rostislava Vlacha ze západu Čech spokojeni, na ledě Plzně vydřeli jeden úspěch a vzali si tak nazpět výhodu domácího prostředí pro případný sedmý duel. "Jsme spokojení. Měli jsme menší výhodu, že jsme urvali hned ten první. V tom nedělním byly okamžiky, které se zlomily pro soupeře. S celkovým stavem série jsme ale spokojeni,"

Finálová série se za stavu 2:2 dostává do rozhodující fáze, prostor pro chyby se oběma celkům notně ztenčil. "Každý sport je o hlavě a psychice. Nesmíme to tolik prožívat, nyní jsme prohráli, ale musíme to hodit za hlavu a dobře se připravit na další utkání. Nějak to dopadne," usmál se sedmatřicetiletý matador, kterému ani porážka nepokazila tradičně dobrou náladu.

Není pochyb o tom, že středeční pátý duel ve Zlíně přinese pořádně zajímavou podívanou. "Myslím si, že to bude dramatické. Uvidíme,jak to bude vypadat, těžko předpokládat. Únava se stupňuje, na kterýkoli tým může v průběhu zápasu přijít. Pak ty nohy prostě nepůjdou. Snad nás to nepotká," řekl Leška, který kromě Zlína jednu sezonu působil rovněž v pražské Spartě.

Zlínu se v play off doma zatím příliš nevede, Berani dosud povětšinou sbírali úspěchy na ledě svých soupeřů.  "Nyní jsme zase prohráli venkuk, takže se to může klidně otočit a třeba doma uspějeme. V průběhu celé sezony jsme měli taková období několikrát, jednou se nám dařilo doma, jindy zase venku. Hlavní je, aby to byl dobrý a pěkný zápas," prohlásil závěrem šikovný centr.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej