Zase nám nešly přesilovky, tak jsme rozhodli v oslabení, culil se Michal Trávníček

30. LISTOPADU 2012, 21:50

Libor Kult

Říká se, že dvakrát do téže řeky se nevstupuje. Jenže hokejisté litvínovské Vervy zažili v derby na ledě chomutovských Pirátů malé déjà vu. V posledním zápase úvodní poloviny základní části Tipsport extraligy udeřili svěřenci trenérů Jeřábka s Rosolem opět v početní nevýhodě ve třetím dějství. Vítězný gól obstaral z úniku znovu Michal Trávníček (na snímku), který se tentokrát neprosadil až v závěru normální hrací doby, ale trefil se po zhruba šesti odehraných minutách od druhé pauzy. „Zase nám nešly přesilovky a rozhodli jsme v oslabení,“ reagoval Michal Trávníček na připomínku předešlého klání s Kladnem, které rozsekl obdobným způsobem. „Získali jsme tu super tři body,“ liboval si následně.

Litvínovský kapitán patří spíše mezi bojovníky, ale při úniku dva na nikoho se prezentoval precizní bekhendovou kličkou. „Viděl jsem při trestném střílení, že gólman reaguje na naznačení, takže jsem si věřil na blafák,“ vysvětlil Michal Trávníček svou volbou zmínkou povedeného zakončení Rostislava Martynka v čase 6:51.

Dvaatřicetiletý forvard při své osmé letošní trefě najížděl v tandemu, za zády měl ještě Romana Pšurného, který však pověřil zakončením kolegu z ofenzivy. „Řval na mě, ať jedu, že to pohlídá zezadu, tak jsem jel,“ konstatoval lakonicky autor vítězného gólu.

Hosté se tak výborným způsobem oklepali z úderu, jejž jim zasadili domácí Piráti 33 setin vteřin před koncem prostřední části hry, kdy vyrovnal Michael Frolík. „To byl hodně nešťastný gól z posledního rozjetí,“ mrzelo i přes výhru Michala Trávníčka.

„Podle mého ani oni sami nevěřili, že by z toho něco mohlo být. Střelec věděl, že je málo času, tak jen plácl do puku,“ popsal situaci ze svého pohledu a následně ocenil, že na mužstvu nezanechal nepříjemný moment následky. „Je dobré, že nás ani takový gól do šatny nepoložil. Dokázali jsme ve třetí třetině pořád hrát svou hru a dát o gól víc,“ liboval si bezprostředně po závěrečné siréně.

Hráči Vervy tak potvrdili dobrou formu posledních týdnů, když vyhráli posedmé z devíti duelů, přičemž osmkrát během této série bodovali. „Dokážeme vyhrát o gól vyrovnané zápasy, protože nám to šlape a věříme naší hře,“ přitakával rodák z Děčína, který si mezi tuzemskou elitou odskočil jen na pár zápasů do Zlína, jak hájí barvy stálé téhož klubu.

Litvínov tedy v podkrušnohorském derby nedalekých rivalů oplatil Chomutovu domácí porážku v prodloužení a potěšil tu část podruhé v sezoně vyprodaného stadionu, jež fandila hostům. „Jeli jsme k zápasu jen čtvrt hodinku, byla tu spousta našich fanoušků. Led byl sice těžší, ale jinak to byl super zápas ve výborné atmosféře,“ završil Michal Trávníček své ohlédnutí.

Rostislav Martynek: Do poslední chvíle jsem nevěděl, co udělám

Střelecký účet večera otevřel už po necelých sedmi minutách Rostislav Martynek, jehož při akci sekl Lukáš Pulpán a rozhodčí nařídili trestné střílení. Nedávno třicetiletý bývalý hráč Třince či českobudějovického Mountfieldu tváří v tvář Matúši Kostúrovi uspěl, přestože podle vlastních slov dlouho váhal, jaké zakončení zvolit.

„Není jednoduché proměnit trestné střílení, gólman má větší možnost ho chytit,“ uvedl autor nyní už devíti letošních gólů. „Nebylo to úplně čisté, ale nějak jsem puk do branky propasíroval,“ radoval se člen druhé litvínovské formace. „Nájezdy moc nejezdím, takže jsem do poslední chvíle nevěděl, co udělám,“ doplnil ještě.

Jeho forhendový blafák poslal hosty do vedení. Ti krátce poté ustáli dvouminutové oslabení ve třech a v závěrečném dějství zlomili nerozhodný stav. „Myslím, že jsme tu získali velmi cenné body,“ shodl se Rostislav Martynek s kapitánem Trávníčkem.

„Už před zápasem jsem říkal, že nehraje roli, že je Chomutov pod námi. Derby mají zvláštní náboj,“ připojil vysvětlení a závěrem rovněž zmínil početní výhody. „Bohužel nám přesilovky moc nešly, měli jsme v nich skórovat,“ uvědomoval si zkušený harcovník.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej