Vítkovice u nás odehrály oba zápasy výborně, nekličkuje útočník Sparty Lukáš Klimek

5. LEDNA 2014, 20:52

hokej.cz , ČTK

Teprve podruhé v probíhajícím extraligovém ročníku ztratila ve 36. kole vedoucí Sparta před svými diváky všechny tři body. A stejně jako začátkem října, kdy podlehla 4:6, se jí to stalo s Vítkovicemi. Zatímco v předchozích dvou sezonách nedarovala Ostravanům doma ani jediný bod, tentokrát všech šest.

"Oni mají bilanci lepší venku než doma. V obou zápasech tady hráli výborně, drželi puk, byli rychlí a měli výborný pohyb. Nám to dělalo v obou případech potíže hlavně první třetinu, pak jsme se rozkoukali a vrátili se do zápasu, ale ani jednou jsme to nepřetlačili na svou stranu," porovnával oba duely útočník Lukáš Klimek.

"Mají tam vysoké beky i útočníky, hrají fyzický hokej a snaží se to dohrávat, ale nepřipadalo mi, že by to nějak vybočovalo z mezí normálního extraligového zápasu," doplnil Klimek a ocenil rovněž skvěle zažitou hru Ostravanů v brejkových situacích. "Mají je výborné. Jsou celkově nepříjemní a dnes to rozhodla ta jejich přesilovka pět na tři, kdy se tam šťastně pro ně odrazil puk," podotkl Klimek.

Ostravský rodák, jenž až do konce minulého ročníku právě barvy Vítkovic hájil, prý trenérům s taktikou nijak neradí. "To ne, to oni mají dobře přečtené," vysvětlil Klimek. Své spoluhráče ale proti bývalému mužstvu obvyklým způsobem motivuje. "Svačinka tam vypsaná byla, takže jsem bohužel ušetřil. Radši bych ale vyhrál za tři body a kluky pozval," řekl Klimek.

"Neproměňovali jsme šance a nebyli jsme produktivní. To, co nás zdobilo v minulých zápasech, to tam dnes nebylo," myslí si jiný forvard Tomáš Rachůnek. "Byli rychlí a dobře napadali. Myslím si ale, že jsme si to celkově prohráli sami, protože za stavu 1:1 nabídnout soupeři ve třetí třetině přesilovku pět na tři, to si nemůžeme dovolit," přiznal sebekriticky zadák Jakub Krejčík, autor jediné dnešní trefy Sparty.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej