Vítkovice budou odvracet vyřazení. Musíme častěji střílet, říká před čtvrtým duelem Lukáš Klimek

5. BŘEZNA 2013, 10:00

Adam Bagar

Hokejisté Vítkovic musí ve čtvrtém utkání série s Českými Budějovicemi odvracet hrozbu vyřazení, když v pondělní taktické bitvě podlehli 1:2. Vše mohlo být jinak, kdyby za nerozhodného stavu proměnil stoprocentní šanci Lukáš Klimek. Místo toho šel v závěru druhé třetiny do vedení Mountfield, který si vítězství zkušeně pohlídal až do závěrečné sirény.

Běžela 25. minuta utkání a nastal možná rozhodující moment celého utkání i série. Za nerozhodného stavu si pro odražený puk dojel Klimek a rázem se ocitl před Kovářem, stoprocentní gólovou šanci ovšem spálil.

"Kotouč se odrazil od mantinelu, udělal jsem kličku a začal jsem cítit, že mi kotouč ujíždí, tak jsem to chtěl dát rychle přes beton. To byla špatná varianta, měl jsem dost času, tak jsem si mohl počkat a zvednout to lépe. Řešil jsem to možná trošku zbrkle. Zápas mohl vypadat úplně jinak," mrzí vítkovického útočníka neproměněná šance.

Vítkovice se střelecky trápily a co nezachytila pečlivá obrana Jihočechů, to zlikvidoval reprezentační brankář Jakub Kovář, který se do branky postavil po pěti zápasech. "Nevím, jestli jsme měli přílišný respekt z gólmana. Já osobně to příliš nevnímám, kdo je v brance. Chceme často střílet na branku a dávat góly, ale to se nám paradoxně nedařilo," říká ke střelecké produktivitě svého týmu, který úvodní gól zápasu inkasoval pouhé čtyři vteřiny před druhou sirénou.

"Samozřejmě něco takového nepomůže žádnému mužstvu. Nedostat gól, bylo by to pořád otevřenější, takto jsme bohužel museli dohánět." A s jakou taktikou šly Vítkovice do závěrečného dějství?

"Bylo to o gól, což je pořád hratelné a měli jsme dost času na obrat. O přestávce jsme si řekli, že musíme jít více do branky," odkrývá. "Brzy jsme ovšem inkasovali druhý gól. Nakonec se nám povedlo skórovat, ale to bylo málo a navíc i pozdě," pokračuje sklesle.

Vítkovice prohrávají v sérii hrané na tři vítězná utkání 1:2 a pokud chtějí pomýšlet na postup do čtvrtfinále, v úterý večer musí před televizními kamerami bezpodmínečně zvítězit. "Musíme dát hlavně více než jednu branku. Možná i zlepšit přesilovky, zvýšit na ně tlak a častěji střílet. Hrají rychlý přístup, což nám někdy dělá problém, když po nás tak jdou. Musíme jít rychleji do střely a hledat si v předbrankovém prostoru odražené kotouče," přibližuje taktiku pro čtvrté utkání série.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej