Věřil jsem do poslední chvíle, říká o draftu Ondřej Kaše. Na kempu nováčků Anaheimu se chce ukázat

30. ČERVNA 2014, 11:08

Václav Jáchim

Během sobotního podvečera prožil dlouhé čekání. Seděl u internetu a sledoval, zda na draftu v Philadelphii konečně nezazní jeho jméno. Podle předběžného odhadu Úřadu centrálního skautingu se Ondřej Kaše držel na osmé příčce mezi Evropany do pole, tahle pozice běžně k úspěchu vede. Jenže chomutovský talent ne a ne přijít na řadu. "Byl jsem pěkně nervózní! Původně to vypadalo, že bych se mohl dočkat dřív. Ale pořád jsem věřil Do poslední chvíle!" vrací se k víkendové akci.

Teď už je mu hej, ale bylo to prsa. Kaše putoval z 205. pozice do Anaheimu, sedm kol draftu přitom eviduje přesně 210 míst! Po reprezentantovi do 20 let se na tabuli nad pódiem haly Flyers objevilo ještě pět jmen - a draft pro rok 2014 byl u konce. "Mám hlavně radost, že si mě někdo vzal. Byl jsem trpělivý, dá se říci," potvrzuje.

Jakmile se ukázalo, že šikovného bruslaře vzali Ducks, z Ondřeje všechno spadlo. "Na oslavy zatím nebyl čas, ale je jasné, že jsem šťastný. Gratulovala mi rodina, brácha David. Přišly mi textovky od spoluhráčů," popisuje. První konkrétní informace dostal od agenta Aleše Volka, který byl na draftu osobně. "Do telefonu mi říkal, že můžu být spokojený. Ducks jsou vynikající organizací."

Zámořský klub hned povolává nadaného mladíka ze severu Čech do zbraně. "V úterý letím na kemp nováčků. Je to poměrně rychlé. Beru s sebou brusle i další věci, všechno si ještě musím upřesnit s agentem. Moc se těším. Bude to můj první kontakt s klubem. Jedu tam s tím, že se chci ukázat. A také vedení potvrdit, že mě nedraftovali zbytečně," zmiňuje velkou motivaci.

Po přílivu bezprostředních dojmů z výběru usedl Kaše znovu k internetu. "Díval jsem se, kdo v týmu působí. Každý zná Getzlafa nebo Perryho, zajímaly mě další věci," říká. Na kempu nových tváří bude jediným z českých hokejistů. "Pokud vím, nikdo další v klubu nepůsobí. Beru to v klidu, ale jsem zvědav, jak to zvládnu s angličtinou. Řeč jsem měl ve škole, anglicky jsem se učil. Není to však nic moc. Potřebuju na tom zapracovat," uvědomuje si.

Přiznává, že jde trošku do neznáma. Ovšem strach nemá! "Bude tam určitě nervozita, na druhou stranu je to ale pro mě velká výzva. Od malička sním o NHL, teď ji poprvé částečně poznám. V zámoří jsem už byl asi čtyřikrát nebo pětkrát, ale v Americe ještě ne. Navíc Anaheim leží na západě, v Kalifornii. Letím sám, cesta bude dlouhá. Musím se nějak zabavit, asi hlavně u ipadu," směje se.

Než vypukl draft, Ondřej doufal v úspěch. Nicméně dopředu nedokázal odhadnout, který tým by mohl mít zájem. "Náznaky jsem neměl, ani v případě Anaheimu. Hlavně jsem si přál, abych uspěl," tvrdí útočník, jenž se narodil na podzim 1995 a tudíž mohl do dražby hokejových koní až letos. Jeho dvorní parťák David Kämpf se neprosadil, zatím je ale předčasné mluvit o tom, zda se "chomutovská dvojčata" tím pádem rozdělí.

"O budoucnosti se toho teď moc říci nedá. Na kempu zjistím, jaké má se mnou Anaheim plány," reaguje. Kaše patrně zůstane a bude Pirátům pomáhat k návratu do Tipsport extraligy. V draftu přišel na řadu až těsně před koncem, to však nic neznamená. Ondřeje Paláta brala v roce 2011 Tampa Bay z 208. příčky, někdejší vítkovický útočník se postupně probil mezi elitu a letos patřil mezi tři kandidáty na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL. Ondřej Kaše stojí na startovní čáře a záleží jen na něm, co bude dál.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej