Velká náhoda nám sebrala bod, je to škoda, mrzelo po utkání na Spartě zlínského Jakuba Sedláčka

29. PROSINCE 2012, 10:54

Jan Vacek

Byl nejlepším hráčem Zlína, přesto nemohl být po skončení pátečního duelu 34. kola Tipsport extraligy zcela spokojený. Gólman Jakub Sedláček (na snímku) dlouho držel svůj tým ve hře o vítězství, Berani vedli ještě v poslední minutě na ledě Sparty 1:0. V samotném závěru duelu však inkasovali smolný gól a z metropole si nakonec odvezli pouze dva body za triumf v samostatných nájezdech. "Je to škoda," netajil Sedláček po zápase zklamání.

Zisk dvou bodů z ledu zlepšující se Sparty bývá povětšinou uspokojící, u hráčů Zlína to však v pátek neplatilo. Duel na půdě pražského soka měli Moravané výborně rozjetý, od plného bodového zisku je dělilo pouze několik vteřin. Hráči PSG inkasovali až v poslední minutě základní hrácí doby. "Byl to Čajánek, chtěl to odpinknout a šlo mu to přesně do špičky hole," popsal smolnou branku Jakub Sedláček.

Dvaadvacetiletý gólman působil po celé utkání naprosto spolehlivým dojmem, střelce Sparty ničil jedním výborným zákrokem za druhým. Kapituloval až v samotném závěru, kdy už se možná Berani viděli se třemi body na cestě domů. "Naštve to, ale když jsme se bavili s kolegou Lubošem Horčičkou, tak říkal, že dostal gól i vteřinu před koncem. Takže tam mám pořád ještě šestnáct vteřin navíc," usmál se zlínský brankář.

Přímo po utkání mu však i přes výhru příliš do smíchu nebylo. Sedláček věděl, že jeho tým ztratil cenný bod. Platnost vyrovnávací branky musel ještě potvrdit rozhodčí u videa. "Byla to samozřejmě škoda. Věděl jsme rovnou, že to byl gól, který měl platit. Kdyby tohle zkoušel na tréninku stokrát, tak to nikdy neudělá. Byla to velká náhoda, kvůli které nám sebrali bod," přiznal.

Páteční duel při tom vůbec nemusel do dramatické koncovky dospět, hosté měli v jeho průběhu několik vyložených šancí, které však nedokázali proměnit. V té největší se objevil útočník Petr Holík, který ale sám před prázdnou brankou mířil jen do tyče. "To bude mrzet ještě hodně dlouho, protože nám mohli vystřelit tři body a ten ztracený bod může být zpětně hodně důležitý," uvědomil si Sedláček.

I on však svůj tým několikrát podržel, především v prvních dvou třetinách měla Sparta několik zajímavých příležitostí. "Bylo tam docela dost těžkých střel, ale nejtěžší to asi bylo v nájezdech, to je klasika. Jsem rád, že jsme to nyní zvládli a odvážíme si alespoň ty dva body," oddechl si někdejší člen reprezentační dvacítky.

V nájezdech patří Sedláček mezi brankářskou elitu, v pátek to znovu potvrdil. Nevyzráli na něj kapitán Broš ani kanonýr Ton. "Jistý jsem si díky tomu ale být určitě nemohl. Někdy je i prohrajete, ale na druhou stranu máme v týmu Béďu Köhlera, Petra Lešku a i další kluky, kteří nájezdy umí a jimž věřím, že nějaký ten gól dají. Když pak ještě chytíte první nájezd, začnete si trochu víc věřit," vysvětlil Sedláček.

Zlínský mladík zvládl i očekávaný souboj se specialistou Petrem Tonem, který tentokrát místo oblíbené kličky zvolil přímou střelu. "Jel na mě hned na začátku zápasu, chtěl provést blafák do bekhendu, ale já mu tam strčil hokejku. Pak už jsem věřil, že se bude bát, abych mu jí tam nestrčil znovu, což mi naštěstí i vyšlo," konstatoval zlínský brankář.

Sedláček tak měl velký podíl na tom, že Moravané i popáté v radě na půdě Sparty zvítězili. "To jsou ty klasické série, že někde se nám daří a někde ne. Tady nám to zatím vychází a my budeme jen rádi, když nám to vydrží i nadále," uvedl. Z aktuálně druhé příčky v tabulce však velkou vědu nedělá. "Znovu je to obrovsky vyrovnané. Stačí třikrát prohrát a tým se hned propadne dolů. Sparta je toho příkladem. Nedávno byla úplně dole a během chvíle se vyhoupla nahoru," dodal závěrem.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej