Vedení Kladna zvažuje další posílení kádru, do přípravy Rytířů se zapojili zadáci Majeský a Poživil

12. SRPNA 2013, 11:31

Jan Vacek

Start nového extraligového ročníku se blíží, elitní tuzemské celky sehrávají přípravné duely a chystají se na novou sezonu. Zatímco některé kluby již mají k dispozici stabilizované kádry, jinde se stále hledají možnosti k doplnění kádru. K tomu by mohlo dojít v Kladně, se kterým v pondělí vyjeli na led zkušení obránci Ivan Majeský (na snímku) a Lukáš Poživil. O jejich případném angažmá v kádru Rytířů se rozhodne v následujících dnech.

Ivan Majeský má s působením ve středočeském klubu bohaté zkušenosti, poslední dvě sezony totiž zahajoval právě v Kladně. Odtud pak v rozjeté sezoně zamířil na zahraniční angažmá. Třicetiletý Lukáš Poživil na sebe zase upozornil kvalitními výkony v kádru prvoligového Ústí nad Labem, kde byl nejproduktivnějším zadákem. Závěr minulého ročníku pak dohrával v dresu mistrovské Plzně.

Oba zadáci v pondělí vyjeli na led s kádrem kladenských Rytířů. O jejich případném angažmá by se mělo rozhodnout v následujících dnech. "Ivan Majeský a Lukáš Poživil se zapojili do tréninku a uvidíme, co dál. Oba jsou to praváci, kteří nám dosud hodně chyběli," uvedl pro klubový web sportovní manažer Kladna Martin Vejvoda.

Především zkušenosti Ivana Majeského by mohly obraně Rytířů pomoci, šestatřicetiletý matador totiž v minulosti hrál i zámořskou NHL. V nejlepší lize světa nasbíral za Floridu, Atlantu a Washington celkem 202 startů s bilancí 8 branek a 23 asistencí. Litvínovský odchovanec Poživil pak po odchodu ze severočeského týmu dva roky nastupoval za České Budějovice.

Kladenští hokejisté za sebou mají solidní sezonu, ve které se probojovali do čtvrtfinále play off, kde nestačili na Slavii. Před novým ročníkem však výrazně obměňují kádr, dalšími novými tvářemi by se mohli stát právě Majeský s Poživilem. "Mohlo by to být velké posílení naší zatím dost nevýrazné obrany," uvedl po pátečním duelu proti Wolfsburgu kouč Zdeněk Vojta.

Hlavní posilou Rytířů pro blížící se start extraligového ročníku je útočník Petr Tenkrát, jenž do Kladna zamířil ze Sparty. Kouč Zdeněk Vojta může počítat rovněž se službami Francouze Sachy Treilleho, z Litoměřic pak dorazil Jan Rudovský. Obranu pak dosud vyztužili Petr Hořava, jenž už Kladnu v minulém ročníku vypomáhal a Ivan Jankovič, který zamířil ze slovenské Skalice.

V kádru Rytířů už naopak nefigurují Jakub Valský s Kobou Jassem, kteří shodně zamířili do Liberce. Martin Látal se pak přesunul do Karlových Varů, dres Kladna nebude nadále oblékat i David Kuchejda, Antonín Melka, Jan Piskáček, Petr Macholda, Vladimír Kameš a Petr Obdržálek.

Rytíři už mají za sebou šest přípravných zápasů, ve kterých zapsali pouze dvě vítězství. Tým kolem kapitána Pavla Patery se zatím může těšit ze skalpu Ústí nad Labem a německého Wolfsburgu, který přestřílel 4:3. Ve zbytku přípravy sehrají Středočeši ještě šest zápasů, ten nejbližší pak v úterý na ledě Litvínova.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej