Ukázali jsme, jakou máme sílu. Vítězství je zasloužené, má jasno po vyrovnání v sérii Machovský

20. BŘEZNA 2014, 5:40

Petr Naar

Z úvodního duelu čtvrtfinálové série mezi Plzní a Brnem vzešli jako vítězové hráči Komety. V odvetě už Plzeň potřebovala nutně vyhrát, protože odjíždět do Brna s dvouzápasovou ztrátou, by se už dalo označit za vážnou situaci. Do druhého utkání ale domácí Škoda Plzeň nastoupila úplně jinak. Od začátku byla aktivnějším týmem, což hlavně potvrdila střelecky. Po dvou třetinách si vypracovala vedení 4:0. V poslední části hry zvýšilo aktivitu Brno, ale stačilo mu to už jen na jednu vstřelenou branku a konečnou korekturu na 4:1 pro plzeňské indiány.

Strážce plzeňské branky Matěj Machovský ve čtvrtfinálovém utkání číslo dvě pokryl 23 střel protihráčů. Krátký byl pouze u zakončení Vojtěcha Němce. Plzeň Brno v prvních dvou třetinách ve střeleckých pokusech jasně předčila a rozdíl ve skóre se zvyšoval. "Hned, jak jsme se dostali do vedení, tak nás to nakoplo všechny a hrálo se nám lépe," kvitoval Machovský povedený průběh utkání.

Hráči Plzně si byli velice dobře vědomi, že v případě dalšího neúspěchu, by bylo velice složité odjíždět do Brna s dvouzápasovou ztrátou v sérii. "Říká se, že první vyhrání z kapsy vyhání. V prvním zápase jsme se porazili sami úplně zbytečnými chybami a Brno pak jen ubránilo zbytek zápasu. Ale dnes jsme jim ukázali, jakou máme sílu a zaslouženě jsme vyhráli," zhodnotil výkon svého manšaftu plzeňský gólman.

V utkání byl Machovský jedním z hlavních strůjců vítězství. Překonal jej pouze Vojtěch Němec, který v této sérii zaznamenal již třetí branku. Tentokrát jeho gól, kterého docílil v brněnské přesilové hře ve třetí třetině, znamenal jen kosmetickou úpravu na konečném skóre 4:1 pro Západočechy. To Machovskému na náladě neubralo. Ovšem předešlý den měl pocity negativní.

"Včera se mi chytalo hodně špatně. Brno tam dvakrát ujelo a vytěžilo z toho dvě branky. Byl jsem z toho špatný. Po zápase jsem se sbalil a šel hned domů, protože jsem byl úplně znechucen z toho, jak jsme hráli. Dnes jsem ale byl rád, že se už něco povedlo. Zaradoval jsem se z úspěšných zákroků. Je to třeba, abychom se dostali do pohody," zná Machovský recept k dalšímu úspěchu.

V odvetném utkání Plzeň znatelně přitvrdila, což se projevilo ve větším množství osobních soubojů na ledě. Do jedné takové konfrontace se zapojil v plzeňském brankovišti i Machovský. "Tohle je play-off a musí se s tím počítat. Já jsem poslední tři roky prožil v Kanadě a tam do mě šli pořád, i v základní části. Tak jsem dnes snad ukázal, že mě nic jen tak nerozhodí, ani když do mě půjdou," vzkázal Machovský do brněnských řad.

V jednom okamžiku ale nervy neudržel úplně na uzdě, když se ohnal po dotírajících brněnských hráčích. Určitě jste si mohli všimnout, že jsem při jedné akci lehce podrazil Libora Pivka. On mi to pak dával párkrát sežrat, když do mě najel. Ale jak jsem řekl, nerozhodí mě. Ani když mi budou nadávat. Navíc je to play-off a to všechno k tomu patří," uzavřel Machovský.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej