Tomáš Závorka na svůj dětský idol nevyzrál, Jaromír Jágr jej jednou překonal

30. LISTOPADU 2012, 5:35

ČTK , hokej.cz

Rychlé vystřízlivění prožili na kladenském ledě hokejisté Karlových Varů. Po nedělní kanonádě s Českými Budějovicemi, které počastovali osmibrankovým přídělem, vyšli dnes svěřenci kouče Richarda Žemličky nejen bodově, ale také gólově naprázdno. A to ještě mohli poděkovat brankáři Tomáši Závorkovi (na snímku), která v průběhu duelu pouze dvakrát inkasoval, třetí trefa domácích pak přišla do prázdné branky.

"Za první dvě třetiny jsem si zachytal opravdu hodně," řekl Závorka po utkání novinářům v připomínce na 34 zákroků z celkových 41, které si připsal za úvodních 40 minut. "Kladno na nás vletělo, vytvořili si velký tlak a my jsme na to nedokázali reagovat," podotkl.

Zápas se Závorkovi povedl a dal si tak dodatečný dárek k pětadvacetinám, které oslavil před třemi dny. "Proti Jágrovi, který byl odmala mým vzorem, jsem si chtěl utkání především užít a podat co nejlepší výkon," prohlásil Závorka.

Především jeho zásluhou drželi hosté relativně nadějný výsledek 0:1 až do 47. minuty, kdy karlovarský gólman inkasoval trochu laciný gól právě z hole svého idolu. "Bohužel jsem se nechal vycukat. Čekal jsem od Jágra rychlou nahrávku a začal se přemísťovat na druhou stranu branky. Jágr se na mě podíval, a když zjistil, že měním místo, fláknul mi to pod ruku," popsal Závorka Jágrovu parádu.

"Ten gól mě mrzí, měl jsem se soustředit přímo na něho a nepřemýšlet, co asi udělá. Po inkasované brance jsem si pro sebe pod maskou docela zanadával," připustil Závorka.

Smolný okamžik byl podle jinak bezchybného gólmana rozhodujícím momentem zápasu. "I když domácí byli lepší, tento okamžik rozhodl. Hokej není spravedlivý, ale kdybychom podruhé takhle neinkasovali, mohli jsme třeba i nějaký bod na Kladně umlátit, i když jsme nehráli dobře," řekl Závorka.

Přes výborný výkon nepovažoval sokolovský odchovanec své dnešní účinkování za dosavadní vrchol sezony. "Pro mě je rozhodující, jak si vede tým. V posledních šesti utkáních, co jsem nastoupil v základu, jsme čtyřikrát vyhráli, což je pro mě rozhodující. Na jedné straně mám z dnešního střetnutí dobrý pocit, až na druhý gól jsem nic nezkazil, ale větší radost jsem měl ze zápasů, které jsme vyhráli," uzavřel Závorka.

Foto: www.hokejkv.cz

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej