Svaz udělil výjimky pro stadiony v Mladé Boleslavi a Litvínově. Olomoucká plechárna vyhovuje

21. SRPNA 2014, 13:55

Adam Bagar

Výkonný výbor Českého svazu ledního se na svém středečním zasedání mimo jiné zabýval také stavem extraligových stadionů. Ty vesměs vyhovují všem základním kritériím, které stanovuje Licenční řád. Pro udělení všech licencí na nový ročník Tipsport extraligy musel přesto udělit tradičně několik výjimek. Ty se týkají zimních stadionů v Mladé Boleslavi, Litvínově a také pražského Edenu. V něm by Slavia mohla sehrát některá ze svých domácích utkání při kolizi s jinou akcí v O2 areně.

Už se stalo takovou tradicí, že kluby musejí žádat o udělení výjimky, aby dostaly licenci na další ročník elitní tuzemské soutěže. Na základě těchto žádostí a také doporučení vedení soutěže udělil Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje hned tři výjimky z Licenčního řádu Tipsport extraligy pro následující sezonu 2014-15. Jedná se o zimní stadiony v Mladé Boleslavi, Litvínově a také o pražský Eden.

V něm by teoreticky mohli sehrát některá ze svých domácích utkání hokejisté Slavie, kteří ostatně v Edenu trénují a na tamní starší stadion už jsou zvyklí. Jejich domovským stánkem je přesto moderní O2 arena, kterou by tým trenéra Ladislava Lubiny opustil pouze v případě kolize s jinými akcemi. Každý přesun do Edenu přitom ještě podléhá schválení ředitele naší elitní tuzemské soutěže Josefa Řezníčka.

Ve všech třech případech se výjimka týká požadovaného počtu sedadel, v domácím stánku hokejistů Mladé Boleslavi rovněž i celkové kapacity míst. V Licenčním řádu je uvedeno, že minimální divácká kapacita extraligového stadionu činí pět tisíc míst, z nichž tři a půl tisíce musí být k sezení. To výše uvedené arény zatím nesplňují a jak se zdá, ani do dalších let se nepředpokládá náprava. Chybějí finance.

Zimní stadiony dalších jedenácti účastníků Tipsport extraligy podmínky Licenčního řádu do puntíku splňují. Mezi nimi je také olomoucká plechárna, o níž mnozí fanoušci pochybovali. Ukázalo se, že neprávem. Hanáci mimo jiné upravili šatny pro hosty i rozhodčí a vybudovali kabinu pro videorozhodčí. "Ředitel extraligy, společně s celou licenční komisí, byl spokojen," říká generální manažer Hanáků Erik Fürst.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej