Šlapaly všechny pětky, pochvaloval si po výhře liberecký Urban. Horčička dostal kuriózní gól

17. LEDNA 2014, 21:28

David Šimon

Zlín už počtvrté v řadě nebodoval. Naopak Liberec dokázal potvrdit dobrou formu z posledních utkání. Skóre utkání otevřel vlastní gól, když si Luboš Horčička srazil do své klece rozpačitou rozehrávku Marušáka. Berani dokázali otočit stav, ale hosté poté soupeře předčili pohybem a ze Zlína si odváží tři body za vítězství 4:3. „Zasloužili jsme si tři body,“ hodnotil Tomáš Urban.

Liberci se daří a ve Zlíně zaznamenal třetí vítězství v řadě. „Myslím si, že jsme podali perfektní týmový výkon. Semkli jsme se a hráli jako jeden tým,“ chválil libereckou hru Tomáš Urban. Bílí Tygři předčili soupeře především pohybem. „My jsme byli aktivnější, dobře jsme napadali,“ věděl.

Tomáš Urban byl krátce po začátku utkání vyloučen na čtyři minuty a při jeho pobytu na trestné lavici padly hned tři branky. Nejprve si do vlastní brány srazil rozehrávku zlínský brankář Horčička a Liberec vedl. „Já ten gól dobře neviděl, protože jsem byl na trestné lavici, ale je to prostě hokej. Gól se dá dát i přes celé hřiště.“

Zlín ovšem dokázal otočit stav dvěma rychlými brankami, ale poté úřadoval vytáhlý útočník Liberce. „Snažil jsem se týmu nějak vrátit to vyloučení. Napadalo mi to tam, a za to jsem rád,“ prohlásil. Po dvou brankách domácích přišel útlum. „Zlín měl šance jen v přesilovkách, jinak skoro nic neměli.“

Až v závěru se domácím povedlo snížit, ale to na body nestačilo. Bílí Tygři nadále pokračují v dobrých výkonech. „Hráli jsme, tak jako chceme hrát venku.“ Naopak Zlín počítá v poslední době pouze ztráty. „Chybí nám lehkost,“ uvědomuje si Luboš Horčička. Přitom po první inkasované brance se berani dokázali vzchopit a otočit stav.

„Začali jsme dobře, ale pak to ovlivnily inkasované góly. Musíme bojovat dál,“ burcuje. Přetrhnout neúspěšnou sérii mohou Zlínští v neděli, v rámci oslav 85 let zlínského hokeje. „Momentálně není, co slavit. Ale může nás to nakopnout,“ přeje si zlínský brankář, který kuriózně inkasoval. „Vrátilo se mi to zpátky, od konstrukce se to odrazilo do zad a pak jsem si to tam hodil nějak sám,“ smutnil.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej