Seman i Pletka vidí příčiny porážky v malém důrazu. Musíme jít více do gólmana, shodují se

26. BŘEZNA 2014, 23:15

Petr Naar

Otázka, kdo ze čtvrtfinálové dvojice Plzeň - Brno získá první mečbol, byla zodpovězena v utkání číslo pět. Důležitosti zápasu odpovídal i obraz hry. Minimum velkých šancí, nervozita na obou stranách. Hru nervů nakonec lépe zvládlo Brno vítězstvím 3:2 a v pátek na svém ledě může postoupit do semifinále. "Série končí až čtvrtým vítězstvím a to Brno stále nemá a já doufám, že ho ani mít nebude," nehází flintu do žita Václav Pletka. (na snímku)

Po víkendovém dvojzápase v Brně škodováci žehrali na malou střeleckou potenci. "Nedáváme góly, strašně se na ně nadřeme. Konkrétně třeba já. Už kolik zápasů jsem nedal gól," je si vědom základního mínusu indiánů nejlepší plzeňský střelec základní části. Hlavně Pletku jeho produktivita mrzela. Očekával od sebe něco jiného. "Šance si vytvoříme, ale pokaždé nám puk odskočí, odrazí se jinam. Zatím nemáme to pověstné štěstí," lituje plzeňský útočník s číslem osmdesát osm. Když do toho ale půjdeme a budeme padat po držkách, tak se k nám puky odrážet začnou," doufá v pomoc vyšší moci.

Ve čtvrtfinálové sérii mezi Škodovkou a Kometou zatím beze zbytku platí pravidlo prvního gólu. Kdo se dostane do vedení 1:0, zvítězí. Plzeňští hráči jsou si dobře vědomi, že zvlášť proti Brnu se zápasy těžce otáčejí. "Hrají ten svůj styl, dobře brání střední pásmo, když můžou, tak nás tam napadají. První třetinu jsme byli zřejmě přemotivovaní, nešly nám nohy. Druhou třetinu jsme se zvedli a ve třetí části jsme měli už tlak, ale prostě nedáváme góly. A když my uděláme chybu, hned ji Brno potrestá," vidí základní příčinu středečního neúspěchu plzeňský forvard.

Útočníkům Škodovky je často vyčítáno, že místo střely raději volí přihrávku. "Jenže když vidím před prázdnou bránou Martina Straku, tak mi to nedá a hledám ho. I teď jsem zase při akci dva proti jednomu přihrával," vyčítal si Václav Pletka. "Oni se s tím nemazlí, nahodí z rohu, tečují puk a je z toho gól," popsal některé gólové situace Komety. Všichni ale vědí, že Plzni zatím takové góly chybějí.

Brno bude svůj mečbol potvrzovat na vlastním ledě v pátek. Plzeňáci ale rozhodně zbraně neskládají. "Každá série se dá otočit. Hlavně nesmíme myslet na to, že jsme domácí zápas prohráli. Je to 2:3, ale série končí čtvrtým vítězstvím a to zatím Brno nemá a doufám, že ani mít nebude," burcuje Pletka.

Obránce Daniel Seman, který byl společně s Pletkou strůjce prvního plzeňského gólu se svým spoluhráčem ve všem souhlasí. Hlavně s tím, že pod nevýrazným začátkem domácích bylo podepsané přilišné chtění. "Vinou té přemotivovanosti jsme byli na špatných místech ve špatnou dobu. A z toho plynuly jejich šance," potvrdil Pletkova slova plzeňský obránce Seman.

"Ve druhé třetině jsme si sice vypracovali výrazné šance, ale drobnými chybami a nepřesnostmi jsme se připravili o úspěch. Například já jsem nepohlídal hůl Tomáše Vondráčka při jejich druhém gólu," sypal si popel na hlavu Seman. Také on viděl hlavní rozdíl mezi oběma týmy v boji na brankovišti. Brno dokonale využívá proporce svých hráčů ke hře v nejobávanějším prostoru. To potvrzuje i Daniel Seman, který má jako obránce za úkol soupeře před Machovského nepustit. "Mají vysoké hráče, člověk je z předbrankového prostoru těžko odtlačí. Musíme se jim hlavně snažit pokrýt hokejky. Pokud člověk zaváhá, tak se těžko pokrývají, a pak to zavání nedovoleným bráněním," popisuje nejtěžší úkol plzeňských obránců Seman.

V Brně povede cesta k úspěchu přes první vstřelený gól. Ten bývá zatím rozhodující. "Těžko říct čím to, ale je to tak. My i Brno jsme typy mužstev, které jsou schopny odbránit jednogólový náskok. Ani my a ani Brno jsme v základní části neprohráli moc zápasů, ve kterých jsme před třetí třetinou vedli. I proto může být první gól v Brně rozhodující," prorokuje Seman.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej