Růžička po rozhodujícím gólu tentokrát emoce krotil. Mohlo se ještě stát cokoliv, vysvětloval

24. BŘEZNA 2014, 8:50

David Záruba

Zase ho celý zápas drželi na řetězu, ale nakonec se přece jen třinecký střelec Martin Růžička urval. Stejně jako v sobotním zápase vzal na svá bedra rozhodující moment celého večera. Tentokrát s ním Růžička nečekal až do prodloužení, třetí výhru v sérii stihl přisoudit Ocelářům ještě v základní hrací době. Ale měl namále. Do té doby bezbrankový stav zlomil dorážkou v čase 59:36. Šokovaní hráči Pardubic už reagovat nedokázali.

Trochu nečekaně dostal první útok Třince v poslední minutě hromadu prostoru v útočném pásmu a Růžička okamžitě trestal. „Jeli jsme s Ádou (Martin Adamský) dva na jednoho. On výborně vystřelil na dorážku a já se snažil to tam doklepnout. Naštěstí puk propadl až za čáru,“ popsal s úlevou rozhodující akci, kterou musel ještě posvětit videorozhodčí. „Nekopl jsem, ale přesto tam vždycky trochu obava je,“ přiznal Růžička.

Po vítězném gólu v sobotu slavil Růžička bláznivým skokem na mantinel, tentokrát euforii tolik najevo nedal. „Jel jsem na druhou stranu, ale tam bylo vysoké plexi,“ vysvětlil s úsměvem. „Hlavně se ještě mohlo stát plno věcí, zbývala skoro půlminuta. Radost jsem měl, ale v sobotu to bylo větší. Teď jsem věděl, že musím být v klidu,“ řekl Růžička po možná zlomové výhře v sérii. „Klíčové bude, až získáme ten čtvrtý zápas,“ podotkl.

Souboj dvou tradičně ofenzivních družin příliš gólové radosti v zápasech na východě Čech nenabídl. V sobotu se diváci museli spokojit se třemi góly, na další den už jen s jedním. „Každý asi očekával přestřelku, ale nakonec to bylo jen o pár gólech. My jsme hlavně rádi, že vezeme dva body. Když se dlouho čeká na první branku, tak je jasné, že se začne myslet víc na obranu,“ zdůvodnil gólovou dietu.

Hubená výhra ale může paradoxně ofenzivně laděnému Třinci prospět víc než zběsilá kanonáda. Pardubice dva dny po sobě sahaly po výhře, měly k ní stejně blízko jako soupeř, ale pokaždé odešly s prázdnou. To musí řádně nahlodat psychiku i zkušenému mančaftu. „Nevím, jestli to tak je, do jejich týmu nevidím. Každopádně stále mají výborný hráče. Uvidí se ve středu, jestli je to položí, nebo ne,“ nepouštěl se Růžička do spekulací.

Třinec může napínavou sérii ukončit v pátém čtvrtfinálovém utkání na vlastním ledě. K tomu ale musí skolit Východočechy i počtvrté v řadě, což nebude rozhodně snadný úkol. Pardubice i přes náročné předkolo svému sokovi dokážou zatopit a drží s ním krok. „Věděli jsme, že to nebude vůbec snadná série. Ani ve snu by nás nenapadlo, že vyhrajeme třeba 4:0 na zápasy,“ pravil s pokorou Růžička.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej