Podali jsme perfektní týmový výkony, libovali si Jágr se Židlickým

30. LISTOPADU 2012, 5:45

ČTK , hokej.cz

Podle plánu trpělivým a týmovým vystoupením se dnes prodrali za třemi body kladenští hokejoví Rytíři. V souboji s Karlovými Vary nepředvedli zdaleka tolik hokejové krásy jako v mnoha předchozích zápasech, ale připsali si teprve podruhé za posledních sedm utkání tři body a poskočili v tabulce na třetí příčku. Týmový výkon si pochvalovali i dva hlavní lídři Jaromír Jágr (na snímku) s Markem Židlickým.

"Odehráli jsme nejlepší zápas v sezoně, od první do poslední minuty. I když jsme nedávali góly, byl to náš suverénně nejlepší zápas," prohlásil v rozhovoru s novináři Jágr.

Pochvaloval si především fakt, že domácí měli vše pod kontrolou od první do poslední minuty. "Vary jsme mačkali a fakt jsme hráli výborně. Doufám, že nám to teď vydrží co nejdéle," přál si Jágr, přestože si dobře uvědomoval, že dnes se spoluhráči nerozdával tak často hokejovou krásu jako v předchozích duelech. "Nemyslím si, že bychom byli nevýrazní, ale jde o to, že jsme předtím prohráli pět ze šesti zápasů," připomněl Jágr.

"Nemyslím si, že jsme předtím hráli špatně. Tlačili jsme, ale neodehráli jsme dobře celých šedesát minut. Ani dnes jsme sice tolik gólů nedali, ale stačilo to. To je teď naše slabina. Nemáme moc příležitostí, možná to až moc hrajeme do prázdné brány," přemítal Jágr. Žádnému hráči však prý nemohl nic vytknout. "Všichni odevzdali maximum, hráli výborně, proto ani nebyl důvod stahovat hru na tři lajny," dodal.

Hosty držel dlouho ve hře výtečně chytající Tomáš Závorka. "Buď jsme my absolutní nemehla, nebo on chytal výborně," smál se Jágr. "Ne, teď opravdu, chytal výborně," ocenil soupeřova gólmana, jehož pokořil až díky teči jednoho z karlovarských zadáků svou ranou v přesilovce Židlický, který původně už neměl do zápasu nastoupit.

"Výborný manažerský tah ode mě, musím se vážně pochválit. Děkuju," prohlásil se svým typickým úsměvem od ucha k uchu Jágr. "Ten tah se nám opravdu vyplatil," okomentoval další brilantní představení svého spoluhráče, který posléze ještě přidal dvě finální přihrávky. "Škoda, že to lidi nevěděli a nepřišli," dodal s trochou hořkosti Jágr k nejnižší návštěvě sezony na kladenském stadionu.

Právě Jágr obstaral také pojistku, která ve třetí třetině přinesla do řad Rytířů uklidnění. "Prohodil jsem si tam obránce a pak si ho objel. Chtěl jsem přihrávat, brankář to trošku čekal, tak se přesunul... Na tréninku to střílím nahoru, jenže on to neví," okomentoval svou parádní akci Jágr.

Také Židlický byl nadšený z herního projevu Kladna. "Jsem rád, že jsme vyhráli, protože ty body jsme hodně potřebovali. To se povedlo. Byla to perfektní týmová práce, Honza Chábera skvěle zachytal a konečně si připsal nulu. Je to moc dobře, že se nám to takhle povedlo," prohlásil Židlický.

Shodl se s Jágrem také v současném problému, který Kladno mnohdy brzdí v rozletu za extraligovými body. "Hodně se nadřeme na gól. Měli jsme tam dost šancí, my si je sice vytvoříme, ale neproměníme je a to je náš problém. Když dáte v první třetině tři góly, pak se hraje určitě líp," podotkl Židlický.

Že měl prsty ve všech brankách a upevnil si tak pozici nejproduktivnějšího beka soutěže, ho ponechalo zcela klidným. "Jak už jsem říkal, od toho tady nejsem. My jsme teď potřebovali body jako tým a určitě se mi bude ještě o něco lépe odjíždět, když vyhrajeme i v neděli (proti Liberci)," vyhlížel Židlický poslední svůj duel před pondělním odletem do zámoří.

Foto: www.hokejcb.cz

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej