Po letech vzkříšená Liga mistrů zná jména všech 44 účastníků, Zlín a Sparta figurují v prvním koši

14. KVĚTNA 2014, 11:57

Adam Bagar

Organizátoři obnovené Ligy mistrů zveřejnili rozdělení týmů do jednotlivých košů pro soutěžní ročník 2014-15. Všech čtyřiačtyřicet účastníků prestižní evropské soutěže nyní napjatě čeká na los, který proběhne v dějišti světového šampionátu v Minsku už 21. května. V jednotlivých koších, z nichž vzejde jedenáct základních skupin, se objeví i šestice českých mančaftů. Nejlepší výchozí pozici budou mít pochopitelně mistrovský Zlín a vítěz základní části pražská Sparta.

Majitelé Prezidentova a Masarykova poháru se v základní skupině Ligy mistrů s jistotou nestřetnou se švédskou Skellefteou, finským Oulu, švýcarským Curychem, německým Ingolstadtem či italským Bolzanem. Mistrovská pětice přesto může narazit na jeden z českých celků, ve druhém koši totiž číhá ambiciózní Třinec a ve třetím houževnaté trio Pardubice, Vítkovice a Liberec.

Z více než čtyřicítky účastníků vznikne jedenáct základních skupin, z nichž si šestnáctka nejlepších celků zajistí postup do osmifinále - konkrétně jedenáct vítězů a pětice nejlepších týmů na druhém místě. Očekávané losování proběhne už ve středu 21. května od 13 hodin, a to ve slavnostním duchu přímo v dějišti právě probíhajícícho světového šampionátu v běloruském Minsku.

Základní část pak vypukne 21. srpna, její poslední kolo bude na programu už 7. října. Pak totiž na fanoušky čekají atraktivní a dlouhé vyřazovací boje, které najdou svého vítěze až 3. února nového roku. Zatímco osmifinálové, čtvrtfinálové a semifinálové boje nabídnou klasickým systémem doma - venku dvě střetnutí, finálový duel nabídne jedno klání na ledě úspěšnějšího mužstva.

Celkem nabídne Liga mistrů při své obnovené premiéře pořádnou porci 161 zápasů. Původně ji mělo hrát "jen" čtyřicet celků, na poslední chvíli ale pořadatelé rozšířili počet účastníků o další čtyři kluby, které zažádaly o divokou kartu. Fanoušci se tak mohou těšit i na exotické souboje s týmy z Velké Británie, Francie či Dánska. Konkrétně na Nottingham, Briancon či SonderjyskE Vojens.

Nasazení účastníků Ligy mistrů do jednotlivých košů:

1. koš: Skellefteå AIK (Švédsko), Kärpät Oulu (Finsko), PSG Zlín, ZSC Lions Curych (Švýcarsko), ERC Ingolstadt (Německo), Südtirol Bolzano (Itálie, EBEL), Sparta Praha, Hamburk Freezers (Německo), Red Bull Salcburk (Rakousko, EBEL), Frölunda (Švédsko), Tappara Tampere (Finsko).

2. koš: Oceláři Třinec, Fribourg-Gottéron (Švýcarsko), Krefeld Pinguine (Německo), Färjestad (Švédsko), Kloten Flyers (Švýcarsko), Kölner Haie (Německo), Växjö Lakers (Švédsko), Lukko Rauma (Finsko), EC Villach SV (Rakousko, EBEL), Linköping HC (Švédsko), SaiPa Lappeenranta (Finsko).

3. koš: Servette Ženeva (Švýcarsko), Vienna Capitals (Rakousko, EBEL), Adler Mannheim (Německo), JYP Jyväskylä (Finsko), Luleå (Švédsko), HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, HC Vítkovice Steel, Eisbären Berlín (Německo), IFK Helsinky (Finsko), Bílí Tygři Liberec, SC Bern (Švýcarsko).

4. koš: HV 71 Jönköping (Švédsko), EV Zug (Švýcarsko), TPS Turku (Finsko), KalPa Kuopio (Finsko), Djurgården (Švédsko), Stavanger Oilers (Norsko), HC Košice (Slovensko), Briancon Diables Rouge (Francie), SonderjyskE Vojens (Dánsko), Vålerenga Oslo (Norsko), Nottingham Panthers (Velká Británie).

Důležité termíny obnovené Ligy mistrů:

21. května 2014 - losování základních skupin v Minsku
21. srpna 2014 - úvodní kolo základních skupin
7. října 2014 - závěrečné kolo základních skupin
4. a 11. listopadu 2014 - osmifinálová utkání
2. a 9. prosince 2014 - čtvrtfinálová utkání
13. a 20. ledna 2015 - semifinálová utkání
3. února 2015 - finále

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej