Plzeň byla dvě třetiny lepší, pak jsme začali hrát, rozebírá Čiliak. Kometa se těší na domácí led

19. BŘEZNA 2014, 21:56

Pavel Kuba

Stejně jako všechny čtvrtfinálové série je i ta mezi brněnskou Kometou a Plzní po dvou zápasech vyrovnaná 1:1. Brňané nejprve první utkání na zápase Čech opanovali výsledkem 4:1, stejným poměrem skončil i duel číslo dvě. Tentokrát se ovšem z vítězství radovala domácí Škodovka. Stanovený cíl pro plzeňskou misi však svěřenci trenéra Vladimíra Kýhose splnili. Na západě Čech urvali jedno vítězství a mohou se těšit na dvě odvety pod Špilberkem. A hlavně na podporu domácího publika.

I díky úterní výhře nebyl po druhém utkání brněnský brankář Marek Čiliak (na snímku) tolik zklamaný. Přesto kdyby jeho mančaft vyhrál, působil by daleko spokojeněji. „Dostali jsme tentokrát několik smolných branek, jednou se mi puk odrazil od tyčky do zad, jeden byl zase po sporném zásahu vysokou holí,“ kroutí nad nemalou dávkou smůly brněnský gólman.

Kvality plzeňského soupeře ve druhém zápase však nemohl než neuznat „Plzeň byla dvě třetiny lepším týmem, ve třetí části jsme ale konečně začali hrát a soupeře prakticky do ničeho nepustili. To už jsme byli jednoznačně lepší. Pokud takhle budeme hrát i doma, nemůžeme s nimi prohrát,“ myslí si třiadvacetiletý Čiliak.

Ostrý nástup domácího celku do středečního zápasu Brňané očekávali, ustát se jim ho ale tentokrát nepodařilo. „Nechtěli jsme je v první třetině pustit do vedení, to se nám bohužel nepodařilo. Oproti prvnímu zápasu jsme nehráli tak dobře, jen poslední třetina se nám vyvedla,“ připomíná Čiliak, kterého však hodně mrzel sporný gól Ondřeje Kratěny.

Plzeňský útočník ze vzduchu sklepl vyražený puk do brněnské brány a po dlouhé diskuzi sudího s kolegou u videa se nakonec rozhodl branku uznat. „Na videu říkali, že to nebylo dobře vidět a nakonec gól uznali. Podle mého to byla jednoznačně vysoká hokejka. Ale rozhodčí celou situaci uznali, jak ji uznali, nemá cenu se v tom už dál babrat,“ domnívá se Čiliak.

Trefa to však mohla být klíčová. Plzeň navýšila své vedení na 3:0 a definitivně zlomila brněnský odpor. „Určitě. Kdyby branku neuznali, možná by se zápas vyvíjel úplně jinak,“ myslí si rodák ze slovenského Zvolena. Vlastně i druhá trefa plzeňského mužstva znamenala určitou dávku štěstí domácích střelců. Rána plzeňského Jána Sýkory skončila na brněnské tyči, následně se ale puk přeci jenom do brány dostal.

„Kluci mi říkali, že kdybych se neotočil za tím pukem, nejspíš bych si ho do brány nesrazil. Asi by mě minul. Nic si z takové branky ale nedělám. Sice jsme prohráli, série se ale hraje na čtyři vítězství. Teď nás čekají dva zápasy doma, které budeme chtít urvat a dostat se do vedení,“ velí Čiliak k víkendovým duelům na jihu Moravy. Účastník juniorského šampionátu do osmnácti let na závěr naznačil situaci v brněnské kabině před třetí třetinou. To již Kometa prohrávala 0:4 a její šance na vítězství nebyly nijak vysoké. „Věděli jsme, že už nemáme co ztratit. Chtěli jsme dát nějaký gól a třetinu vyhrát, abychom měli na co navazovat. To se nám naštěstí podařilo, z Plzně neodjíždíme se špatným pocitem,“ uzavírá nadějný brankář Marek Čiliak.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej