Petr Sýkora dvěma góly pokořil Slavii. Do pohody je daleko, stačí se podívat na tabulku, říká

27. LEDNA 2014, 5:30

David Záruba

Velice důležité tři body si přispali hokejisté Pardubic, když na domácím ledě skolili Slavii. Bylo to poprvé v sezoně, dohromady po pěti střetnutích, kdy se po závěrečném hvizdu neradovali Pražané. Pro Východočechy tahle výhra nemohla přijít ve vhodnější dobu. Díky ní se totiž bodově dotáhli právě na svého soupeře a ve skupině mohutně bojující o desítku zaručující play off jsou vpředu.

K výhře nad houževnatým soupeřem nakročily Pardubice už v první třetině, v niž byly jasně lepší. „Odehráli jsme ji velmi dobře, spadly nám tam dva góly, a to hodně pomohlo. Po dlouhé době se nám podařilo ji vyhrát,“ řekl po zápase Petr Sýkora (na snímku), který ve 13. minutě zařídil druhou branku svého týmu. Několik dalších slibných šancí pardubičtí hokejisté nevyužili.

A po přestávce málem litovali. Slavia výrazně zvýšila aktivitu a dlouhé minuty trávila nastěhovaná v útočném pásmu. Pardubice se často uchylovaly jen k vyhazování kotoučů do bezpečí. „To se nám nesmí stávat. Musíme zapracovat na tom, abychom hráli celý zápas, ne jen pětatřicet minut. To se nám zatím vůbec nedaří. My jsme v tu dobu úplně přestali, to mě mrzí,“ pokračoval Sýkora.

Pardubice se štěstím dvoubrankové vedení udržely a pomalu začínaly pokukovat po tříbodovém zisku. Hosté se však tak rychle nevzdali a ve 46. minutě snížili na rozdíl jediné branky. „S vedením v zádech se hrálo dobře, ale když jsme ve třetí třetině dostali gól na 2:1, tak to pak nebylo nic jednoduchého. Ten gól mohl přijít kdykoliv už ve druhé třetině, protože Slavia hrála fakt dobře,“ uznal střelec dvou branek zápasu.

Svůj druhý zářez si Sýkora schoval až do poslední minuty, kdy si najel na dlouho přihrávku Cetkovského a ranou do prázdné branky definitivně rozhodl. Vyhlášený kanonýr tak potvrdil, že střelecké trápení, které ho na přelomu roku provázelo, je už pryč. „Jsem rád, že mi to tam spadlo, ale do nějaké pohody je pořád hodně daleko. Stačí se podívat na tabulku a počet našich bodů,“ uvedl pardubický odchovanec.

Tříbodová výhra posunula Východočechy na průběžné osmé místo před Slavii. V konečném zúčtování by ale byli vepředu Pražané, neboť mají lepší vzájemnou bilanci. „Nemůžeme teď řešit, jestli jsme dohnali Slavii, to není podstatné. My potřebujeme získat dost bodů pro to, abychom postoupili, nic jiného nás nezajímá. Pro nás je nyní důležitý každý bod,“ jasně vyhlásil Sýkora.

 

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej