Pardubice přežily hororový úvod a vybojovaly postup. Třetí gól by nás definitivně zlomil, říká Tybor

17. BŘEZNA 2014, 6:02

David Záruba

Jak sérii rozjel, tak ji také zakončil. Pardubický střelec Radoslav Tybor znovu dvěma góly zlomil Slavii a zařídil svému týmu postup do čtvrtfinále. Východočeši to dlouho měli nahnuté, neustále dotahovali vedení houževnatého soupeře, ale v pravou chvíli se o slovo přihlásili ti, od nichž se gólový příděl čeká. Sýkora v těžké chvíli vyrovnal, Tybor pak dvě famózními akcemi strhl výhru na stranu Pardubic.

A jeho střelecká produkce se v předkole play off vyšplhala na metu šesti gólů. To je slušný počin na borce, který se dlouho hledal ve čtvrté formaci. Pak ale dostal možnost v elitních formacích a od té doby pálí. „Moje forma teď vygradovala nejvýš, co jsem v Pardubicích. Já ale doufám, že jsem pořád neřekl poslední slovo,“ kouká už Tybor směrem ke čtvrtfinále, ve kterém se Východočeši postaví Třinci.

Aby ale nemuseli balit na dovolenou, prošli si pořádnou divočinou. Slavia vedla už po 11 vteřinách, kdy zaplněnou arénu zmrazil Bednář. Za šest minut to bylo o dvě branky. „Do zápasu jsme vstoupili zle, puky nám odskakovaly, hráli jsme prostě ustrašeně. A stalo se to nejhorší, co mohlo – Slavia dala vedoucí gól a za chvíli další. Pak to zatáhli a bránili střední pásmo, těžko se přes to probíjelo,“ řekl k hororovému úvodu Tybor.

„Naštěstí nedali třetí gól, to by nás definitivně zlomilo. Naopak my jsme ještě před přestávkou vstřelili branku na 1:2 a byli stále ve hře,“ vystihl důležitý moment Tybor. Jenže Pardubičtí se nepoučili a dál vyráběli v defenzívě hrubky. Dvakrát sice dokázali vyrovnat, ale Slavia pokaždé znovu odskočila. „Hrozně jsme bláznili. Po gólu jsme hned chtěli přidat další a chodili dopředu i v pěti lidech,“ lamentoval.

Debata v pardubické kabině o druhé přestávce ale musela mít kouzelnou moc. Za 23 vteřin smazal vedení Slavie Sýkora a do tří minut už vedli domácí o dva góly. „Po druhé třetině jsme byli naprosto v klidu. Říkali jsme si, že dva góly určitě dáme, ale nesmíme dělat chyby v obraně. Nemuseli jsme nikam bláznit, a to se potvrdilo,“ liboval si Tybor, jenž pak vzal strhující rozuzlení na sebe.

Nejprve ve 42. minutě využil přesilovku, poté se za necelé dvě minuty prosadil i při hře čtyři na čtyři. Druhou trefu oslavil jízdou vkleče po ledě. Bylo to symbolické, na kolena v tu chvíli poslal právě Slavii. „Těžko se to popisuje. Našlápl jsem to útočného pásma tak, jako se snažím v každém utkání, a tentokrát to vyšlo,“ byl rád Tybor. Pražané už reagovat nestihli, bylo rozhodnuto. Napínavou sérii ovládly Pardubice a ve čtvrtfinále si to rozdají s Třincem.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej