Parádní čtyřbodové představení veterána Šlégra! Soči? Už kluci z Brna si ze mě dělali srandu, hlásí

6. LEDNA 2014, 8:45

hokej.cz , ČTK

Hlavní slovo si v utkání mezi Litvínovem a Brnem vzal poněkud překvapivě obránce Jiří Šlégr (na snímku), který byl na ledě u všech branek, které v duelu padly. Připsal si na konto branku a navrch k tomu i tři asistence. Navíc měl i neúmyslně prsty v jediné trefě hostující Komety, kdy ho puk trefil do brusle a odrazil se za záda gólmana Pavla Francouze. Vervu ani samotnou hvězdu utkání Šlégra to však mrzet nemuselo, Litvínov zvítězil nad aktuálně čtvrtým celkem tabulky 4:1.

"Podílel jsem se na všech gólech, to je úžasné," prohlásil obrovitý bek, který dnešní bilancí 1+3 předčil svá dosavadní čísla v sezoně. Až dosud měl za 17 startů celkem na kontě jediný gól a dvě nahrávky.

Jeho skutečná dnešní bilance však vykazuje dva střelecké zásahy, z toho druhého, jímž pomohl soupeři k vyrovnání, ale pochopitelně radost neměl. "Chtěl jsem soupeři nadzvednout hokejku, jenže puk se mi odrazil od brusle a skončil v brance. Bylo to na 1:1, takže to nebylo moc příjemné," popsal Jiří Šlégr, olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně 2005.

Litvínov v neděli nastoupil opět v okleštěné sestavě bez tří elitních centrů Viktora Hübla, Robina Hanzla a Kamila Piroše. Navíc i bez Juraje Majdana, který je v trestu. Do sestavy se ale vrátil Peter Jánský, který pykal tři zápasy za faul na královéhradeckého brankáře Pavla Kantora.

"Máme sice velkou marodku, ale musíme ukázat sílu mužstva a vyhrávat i bez našich klíčových hráčů. Konečně jsme po dvou zápasech hráli tak, jak hrát máme. Podali jsme týmový výkon, což se cení více než osobní body. A zvláště v mém věku už jsou ty osobní body úplně jedno," prohlásil Šlégr.

Před domácími fanoušky se představil naposledy 8. prosince minulého roku proti Bílým Tygrům z Liberce, nyní se však vrátil do ve velkém stylu. "Proti Slavii jsem dostal ránu a ozvala se záda, už jsem pak neměl hrát, bolela mě záda a třísla, takže jsme se domluvili s trenéry, že si dám 10 dní pauzu a dám se do kupy a potrénuji a až se budu cítit, že jsem fit, dám trenérům vědět a oni se rozhodnou zda mě postaví či nikoliv," připomněl Šlégr původ své poslední zdravotní pauzy.

Právě kvůli zádům kariéru v minulosti již končil a zůstávají jeho nejproblémovějším místem. "Každou středu chodím k doktorovi, který mi s nimi pracuje a zatím to drží. Zatím jsem dostal do zad těžkou ránu jen jednou. Musím s tím bojovat, ale zatím je to dobré," pochvaloval si člen prestižního Triple Gold Clubu, kam ho kromě olympijského zlata a titulu mistra světa řadí triumf ve Stanley Cupu s Detroitem z roku 2002.

V pondělí reprezentační trenér Alois Hadamczik zveřejní své vyvolené ovečky pro olympijský turnaj v Soči a Šlégr s nadsázkou litoval, že chybí v původní širší nominaci. "Možná by měl trenér těžkou hlavu při nominaci," smál se Šlégr. "Je to žertovné, tohle si vyslechnu v kabině určitě taky, už i kluci z Brna si ze mě dělali srandu," prozradil. "Já každopádně přeji klukům, ať jim to v Rusku vyjde a ať přivezou nějakou medaili," vzkázal závěrem dvaačtyřicetiletý Šlégr.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej