Neprůstřelný Jakub Sedláček dovedl Zlín k další venkovní výhře. Odehráli jsme to bezvadně, raduje se

13. DUBNA 2013, 18:10

Jan Vacek

Zatím je to jeho play off. Gólman Zlína Jakub Sedláček (na snímku) podává v dosavadním průběhu vyřazovacích bojů fantastické výkony a táhne svůj tým za mistrovským titulem. Mladý brankář v sobotním třetím finálovém utkání na ledě Plzně vychytal čisté konto, které pro něj bylo už třetím v letošním play off. Výraznou měrou se tak podílel na triumfu Beranů 3:1, kteří se v sérii ujali vedení 2:1 na zápasy. "Odehráli jsme to bezvadně," radoval se po skončení duelu spokojený brankář.

Pro svou třetí nulu v play off si Jakub Sedláček nemohl vybrat příhodnější okamžik, Zlín v klíčovém duelu na ledě Plzně uspěl a znovu tak pro sebe získal výhodu domácího prostředí. "Nehraje se na pěkné góly nebo triky, důležitá jsou vítězství. Jsem moc rád, že jsme to tentokrát zvládli," oddechl si po skončení zápasu zlínský gólman.

Sedláček musel čelit celkem třiatřiceti střeleckým pokusům soupeře, většina plzeňský střel však nebyla příliš nebezpečná. Zlínský gólman působil velice jistým dojmem, nerozhodil ho ani zvýšený důraz plzeňských útočníků v závěru duelu. "Ve druhé třetině jsem měl jeden těžký zákrok proti Kovářovi, jinak jsme to odehráli bezvadně. Musím spoluhráče pochválit," upozornil.

Zlín znovu potvrdil, že mimo svůj stadion v play off umí. V semifinále třikrát uspěl na půdě silného Třince, precizně zvládl i úvodní bitvu na západě Čech. Moravané hráli přesně to, co potřebovali. "Venku se nám hraje trochu lépe, domácí tým totiž musí útočit a je svázanější. My naopak můžeme být uvolněnější, je to pro nás lepší," vysvětlil třiadvacetiletý maskovaný muž.

Tým kolem kapitána Petra Čajánka deptal soupeře bezchybnou defenzivou, v útoku pak naopak využil každou příležitost. Plzni nelze upřít snaha, na svého soka ale vůbec nestačila.  "Nemyslím si ale, že jsme to měli zcela pod kontrolou. Stačil jeden gól a Plzni by narostla křídla. Pro nás je důležité, abychom takhle hráli i v dalších zápasech. Pokud se nám to povede, můžeme znovu uspět," nepochyboval Jakub Sedláček.

Svěřenci trenéra Rostislava Vlacha znovu prokázali svou variabilitu, po vyhecovaném druhém finále ve Zlíně tentokrát zklidnili emoce, zaměřili se na dobrou obranu a to jim vyneslo cenný úspěch. "Odehráli jsme takový zápas, jako oni ten první. Byly to stejné výkony, i skóre tomu napovídá. Musíme na to navázat, hrát kvalitně dozadu a zodpovědně vyhazovat puky. Plzeň tentokrát neměla žádná přečíslení ani dorážky," pochvaloval si zlínský gólman.

Zatímco v prvním duelu série byl Zlín na ručník, nyní je na koni. Hráči PSG se obdivuhodně sebrali po úvodním mizerném zápase, jako by dokázali přečíst hru svého finálového soupeře a dokonale na ni vymyslet protizbraň. "První zápas jsme neodehráli vůbec dobře, říkali jsme si to i v kabině. Ani ten druhý duel z naší strany nebyl tak dobrý, ale nyní to byla paráda," zářil Sedláček.

Berani tak v sérii díky dvěma výhrám otočili stav na 2:1, znovu si tak pro sebe urvali výhodu domácího prostředí pro případný rozhodující duel. "Kdybychom nedali ty nájezdy ve druhém utkání u nás, tak tenhle zápas mohl vypadat úplně jinak. Takhle jsme si ale věřili a je dobře, že jsme potvrdili dobrou formu," řekl brankář, jenž nastínil i recept do nedělní čtvrté bitvy. "Musíme hrát znovu zodpovědně, čím déle to bude bez branek nebo povedeme, tím nervóznější Plzeň bude," uzavřel.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej