Nakopl nás až stav 0:3, smutnil Jan Hruška po domácí prohře s Litvínovem

15. LISTOPADU 2012, 5:27

Pavel Kuba

Každá série jednou končí. V rámci dvacátého kola Tipsport extraligy dokázali litvínovští hokejisté zvítězit po dlouhých třech letech na brněnském ledě, když domácí Kometu přetlačili v prodloužení poměrem 4:3. S bodem mohou být však Brňané, kteří do utkání vstoupili tragicky, ve výsledku spokojeni, poněvadž již po třinácti odehraných minutách prohrávali o tři branky. K mocnému finiši, který vyvrcholil až gólem při závěrečné power-play, zavelel v sedmnácté minutě brněnský Jan Hruška (na snímku).

„Prohra je vždy nepříjemná. Když už jsme vyrovnali, chtěli jsme sahat alespoň po tom bonusovém bodu. Oni ale v prodloužení vystřelili po dlouhé době a po nešťastném odrazu se puk dostal až do brány. Jirka s tím nemohl nic dělat,“ popisoval situaci ze čtyřiašedesáté minuty domácí útočník Jan Hruška.

Podobně tragický úvod zápasu Brňané v letošní sezóně ještě nezažili, navíc ještě před vlastními fanoušky. „Nikdo nechce dostat tři góly během takové chvíle, ale způsobili jsme si to sami našimi hloupými chybami. Proti Litvínovu jich bylo nezvykle hodně a soupeř trestal,“ shrnul hlavní příčiny rychlého severočeského vedení brněnský rodák.

Největší zbraň Litvínovských byla jistojistě poctivá obrana se skvělým Francouzem v bráně. „Přijeli sem dobře bránit, což se jim dařilo. My se na začátku snažíme zbytečně hrát otevřený hokej a soupeř, když na to čeká ve středním pásmu, nás poté přečísluje. Když jim pak padne jeden šťastnější gól, dostanou se laufu a vstřelí ještě další,“ přibližoval druhý nejproduktivnější muž domácího mužstva, který poprvé v zápase překonal vynikajícího Francouze.

Kromě rychlého litvínovského vedení a následného brněnského dorovnání mohli diváci v KAJOT ARENĚ pozorovat i nadměrné množství šarvátek a potyček. Vedle šestadvaceti dvouminutových trestů rozhodčí udělili ještě čtyři desetiminutové a dva do konce utkání. „My jsme tolik trestů neměli, to je otázka spíše na Litvínovské, proč to na ledě tolik jiskřilo. Hráč když cítí nějakou křivdu, reaguje emotivněji. Když to neustojí, dopadne to takhle. Na druhou stranu nám může být ke cti, že nikdo z nás nedostal žádný vyšší trest, zápas jsme všichni dohráli,“ narážel Hruška na fakt, že oba tresty do konce utkání inkasovali hostující hráči.

Brňané lépe ovládali emoce a spíše se snažili o dorovnání nepříznivého výsledku. „Od stavu 3:0 jsme měli celou dobu více ze hry. Moc dobře jsme věděli, že týmu nepomůže, když si někdo půjde sednout na deset minut na trestnou. Potřebovali jsme mít všechny hráče k dispozici, je dobře, že se nám to takhle dařilo,“ těšilo alespoň něco šestadvacetiletého Hrušku.

Dle jeho slov nakopl Brňany až třígólový náskok soupeře z druhé poloviny první třetiny. „Bohužel jsem začali hrát až za stavu 0:3,“ smutnil Hruška, který dodal, že v šatně po první přestávce nebylo ani potřeba nic říkat. „Všichni jsme věděli, že 0:3 není dobrý výsledek, a že musíme hrát jinak. K tomu nepotřebujeme ani trenéra, důležité bylo se vyvarovat chyb,“ pravil Hruška, který si velmi rozumí s nejproduktivnějším hráčem Jihomoravanů Jakubem Svobodou. „Kubu se nedá nikdy zadržet, hokejově se neustále zlepšuje. Mně se s ním hraje skvěle,“ uzavřel Jan Hruška.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej