Libor Kašík ovládl tenisový turnaj osobností. Raketu držím jako pánvičku, podávali mi olej, směje se

12. ČERVNA 2014, 14:55

Adam Bagar

Betony, lapačku či vyrážečku vyměnil za tenisky s raketou. Ačkoliv se necítil tak jistě jako v brankovišti, Libor Kašík (na snímku) se na začátku června představil na zlínském tenisovém turnaji osobností. Už jen samotná účast vyvolala mezi jeho spoluhráči pořádné pobavení, jenže nejlepší gólman uplynulé extraligové sezony si z turnaje odnesl pohár pro vítěze. Aby taky ne, když nastupoval po boku bývalého výborného tenisty Jiřího Nováka. „Občas jsem ho musel i zachraňovat,“ hlásí s úsměvem v rozhovoru pro hokej.cz.

Dosud hrál tenis jen s kamarády nebo v rámci tréninku se svými spoluhráči z PSG, ale start na takto velkém turnaji byl pro něj příjemnou novinkou. „Oslovil mě pan Čada, jestli bych nešel hrát, bylo to pro mě překvapení. Ale vzhledem k tomu, že mě čekal turnaj na soustředění v Turecku, tak jsem to bral jako dobrou přípravu. Říkal jsem jim, aby mi dali nejlepšího spoluhráče,“ líčí dvaadvacetiletý brankář.

A tak se nakonec i stalo. Jeho spoluhráčem byl bývalý tenista Jiří Novák, který i po letech potvrdil své velké zkušenosti. „Šlo vidět, že to má pořád v ruce. Něco jsem se od něj přiučil,“ pokyvuje Libor Kašík, který má pochopitelně k brankářské výstroji mnohem blíž než k tenisové raketě. „Držel jsem ji jako pánvičku, dokonce mi tam podávali olej, ale naštěstí jsem měl dobrého spoluhráče,“ usmívá se.

Svou účastí na tenisovém turnaji osobností pobavil i své spoluhráče, kteří pochopitelně spustili vlnu narážek a srandovních poznámek. „Dělali si ze mě dost legraci. A když jsem jim pak řekl, že to vyhraju, tak ještě víc,“ přiznává Kašík, který skutečně na vytoužené vítězství dosáhl, na což asi kabina koukala s otevřenou pusou. „Přinesl jsem jim pohár ukázat a stále leží na mém místě, aby ho měli na očích,“ culí se.

Libor Kašík patří na ledě k velkým bavičům tribun, na kurtu se ale do velkých akcí pouštět nechtěl. „Akorát jsem se třeba trošku opíral o síť,“ hlásí mladík, který ve finále zvítězil hladce 6:2. „Bohužel to občas hráli i přes mě, proto jsme nevyhráli všechny sety 6:0. Zatímco Jiří Novák pokazil za celý turnaj asi jen dva nebo tři míčky, tak já to samé za sebou. Ale občas jsem ho musel i zachraňovat,“ říká pobaveně.

„Nakonec to tak hrozné snad nebylo,“ přemýšlí Libor Kašík, který posléze držel raketu i na horké turecké půdě, kde už bojoval se svými spoluhráči. A nevedl si vůbec špatně, trénink s tenisovým velikánem mu očividně prospěl. „Vyhrál jsem čtyři zápasy, kdežto vloni pouze jeden. Myslím si, že mi to opravdu pomohlo a kluky jsem víc potrápil,“ soudí zlínský rodák, který má za sebou náročné soustředění v Beleku.

„Nebylo ani moc vedro, absolvovali jsme třífázové tréninky. Kromě tenisového turnaje jsme si to zpestřili i plaváním a měli jsme možnost zahrát si golf. Hlavně, že tam nebyla kola, která moc nemusím,“ přiznává Libor Kašík, který se v dalším ročníku bude muset obejít bez zkušeného zadáka Petra Zámorského. Ten má namířeno do NHL. „Tiše mu závidím a strašně moc mu to přeji, aby se tam uchytil,“ zakončuje.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej