Kometě jsme na góly nahrávali sami, mrzelo sparťanského brankáře Tomáše Pöpperleho

6. DUBNA 2014, 22:45

Pavel Kuba

Pražská Sparta si zkomplikovala semifinálovou sérii s brněnskou Kometou. Po úvodním dvojboji v hlavním městě se vyrovnaná série přesunula pod Špilberk, kde hned první duel ovládla domácí modrobílá družina. Sparťané sice do utkání vstoupili lépe, již na začátku druhé třetiny vedli o dvě branky, Brňané ale dvěma slepenými góly dokázali ztrátu stáhnout a v prodloužení rozhodnout o svém vítězství.

Spartu ke druhému vítězství v sérii nedovedl ani její brankář Tomáš Pöpperle (na snímku), který v zápase musel čelit čtyřiceti dvěma střeleckým pokusům brněnského mužstva. Za svá záda totiž pustil tři puky, což bylo jen o jeden více než jeho protějšek na brněnské straně Marek Čiliak. Hodně ho pak mrzela situace ze 75. minuty, kdy brněnský útočník Káňa rozhodl o vítězství Komety. „Domácí se dostali do přečíslení, ze kterého se dokázali prosadit. Nám chyběl na ledě jeden hráč, navíc já přes svého obránce ani pořádně neviděl. Soupeř to trefil dobře, s takovou střelou se jen těžce něco dělá,“ prohodil rameny sparťanský brankář.

Nechybělo však mnoho a Sparta mohla zápas ukončit klidně dříve, dorážka Buchteleho poskakovala po brankové čáře Komety, brněnský gólman však stihl mrštným skokem puk přikrýt. „Neházel bych to na tuhle naši šanci z prodloužení. Zápas jsme si prohráli sami, promrhali jsme vedení 2:0. V prodloužení se hrálo už nahoru a dolů, Kometa dokázala potrestat naši chybu a v prodloužení rozhodla,“ vypráví devětadvacetiletý Pöpperle.

Jednou z hlavních příčin sparťanské prohry pak byla nedůsledná rozehrávka hsotí z vlastního obranného pásma. „Celé je to v nás. Všechno si sami zbytečně komplikujeme. Vedli jsme 2:0, pak jsme ale soupeři dvakrát přihráli do šancí a on z toho vyrovnal. To stejné se nám stávalo i doma. Nehrajeme špatně, zbytečně ale Brnu necháváme puky a oni nás trestají,“ myslí si rodák z východních Čech.

Žádných velkých chyb se však obránci Sparty dle jeho slov nedopustili. „Nic tak špatného jsme neprovedli. Spíš jsme v oslabení vyhodili puk přímo na hůl brněnskému útočníkovi, u druhého gólu Komety jsme chtěli puk odpálit, ale kopli jsme jim ho do jízdy přímo na hokejku. Prostě jsme jim tentokrát nahrávali až moc,“ mrzelo pražského brankáře.

Dvě branky Komety v rozmezí minuty a půl byly studenou sprchou hostujícímu mančaftu. „Dokázali jsme se z toho ale vzpamatovat, taky jsme pak už v dalších minutách žádný gól neinkasovali. Bohužel jsme ale ani žádný nedokázali vstřelit,“ pokračoval Pöpperle, pro kterého je druhá prohra v sérii varováním. „V play off je každý takhle špatně prohraný zápas varováním. Nezvládli jsme druhý duel v sérii, není už čas na něco čekat. Musíme se zase chytit a začít znovu šlapat, jinak se nám to vymstí,“ upozorňuje holešovický muž s maskou, který na závěr naznačil i plány do pondělního zápasu.

„Utkání bylo vyrovnané, rozhodně není třeba měnit nějak výrazně taktiku. Pořádně zregenerujeme, odpočineme si a dáme se dohromady. Do pondělního zápasu pak půjdeme jako odhodlaný tým,“ věří Pöpperle, který v zápase číslo tři musel čelit dvaačtyřiceti střeleckým pokusům Komety. „Ve Spartě jsem na takový počet střel nebyl moc zvyklý. Nepříjemné to pro mě ale není. Člověk je aspoň pořád v nějakém pohybu, není to tak, že by tam jen stál a čekal studený na brejky,“ uzavírá.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej