K utkání jsme přistoupili katastrofálně, za náš výkon se stydím, zlobí se po debaklu Roman Vlach

5. BŘEZNA 2014, 11:25

Adam Bagar

Karlovy Vary dlouho bojovaly o předkolo play off, ale závěr soutěže je nezastihl v ideální formě. Domácí porážka s Pardubicemi jim definitivně zavřela bránu do elitní desítky a tento fakt se očividně projevil na výkonu Energie v pražské O2 Areně. Západočeši už v první třetině nakoupili čtyřbrankové manko a nakonec byli rádi, že z metropole neodcestovali s dvouciferným výsledkem. „Motivace se hledá těžko, ale musíme se ihned vrátit k poctivé hře,“ zdůrazňuje Roman Vlach, jenž dvakrát rozvlnil síť slávistické branky.

Energetici ztratili šanci bojovat o play off a na jejich výkonu to bylo od úvodních minut znát. Slavia měla herně navrch a bylo jen otázkou času, kdy poprvé udeří. Čtyři slepené trefy jí zajistily luxusní náskok a už v tu chvíli bylo jasné, že Západočeši odjedou s vysokou porážkou. „K utkání jsme přistoupili velmi špatně, až katastrofálně. Sice už v podstatě nemáme o co hrát, ale s takovými výkony by nemuselo dopadnout dobře ani play out,“ uvědomuje si Roman Vlach.

Na hře lázeňského souboru šla skutečně jen těžko hledat nějaká pozitiva. „Zápas musíme hodit za hlavu. Je potřeba se okamžitě vrátit k poctivé hře dozadu, která nás po většinu sezony zdobila,“ přemýšlí mladý útočník. Jeho tým už prakticky nemá o co bojovat a motivaci hledá jen velmi těžko. „Je to opravdu těžké, protože jsme chtěli být v předkole play off a do poslední chvíle věřili, že se tam dostaneme. Ale musíme si uvědomit, že náš výkon byl hrozný, stydím se za něj.“

Pražané naopak stále o play off bojují a za sebou měli skalp největšího rivala. „Věděli jsme, že nás nečeká lehký zápas. Soupeř hrál o všechno a bylo jasné, že po nás půjde. Přesto jsme dostali hodně laciné góly z předbrankového prostoru, což se nám prostě nesmí stávat. Musíme se z toho rychle poučit, v pátek předvést úplně jiný výkon a ukázat fanouškům, že hokej hrát umíme,“ hlásí Roman Vlach, jenž se dvakrát zapsal mezi úspěšné střelce. Bez obrany se však na úspěch pomýšlet nedá.

A to doslova. Energie přicestovala do metropole pouze s pěti zadáky, možná i proto to v karlovarské obraně vypadalo jako při dni otevřených dveří. „Na pět beků jsem hrál poprvé a věřím, že i naposledy. Tempo extraligy je tak vysoké, že se s takovým počtem obránců hrát nedá, na Slavii se to jen potvrdilo,“ myslí si Vlach. Ke zraněnému Jiřímu Drtinovi se přidal i Jan Dresler. „Kluci věděli, co je čeká a klobouk dolů před tím, že vydrželi celý zápas,“ smeká před svými spoluhráči.

V nelehké pozici byl i brankář Milan Řehoř, jenž se dostal do branky až za stavu 3:0. „Neměl jsem co ztratit, bylo to hop nebo trop. Mohlo se to zlomit, dodat týmu určitý impuls, ale nepovedlo se. Slavia hrála velmi dobře a v podstatě na co sáhla, to jí tam spadlo,“ kroutí hlavou devětadvacetiletý vytáhlý gólman, jenž lovil puk ze sítě už po dvaceti sekundách pobytu na ledě. „Takový je prostě hokej, přišel jsem tam a už jsem musel puk vyndávat z branky,“ potvrzuje.

Ačkoliv dvacet střeleckých pokusů soupeře pochytal, na šest puků nedosáhl. Obrana mu každopádně vůbec nepomohla a mnohdy na její počínání reagoval výmluvnými gesty. „Zamrzí to, když chytnete druhou, třetí dorážku a čtvrtá už skončí v brance. Bohužel k domácím se všechno odráželo,“ hlásí Řehoř po premiéře v karlovarském dresu. Energii nyní čeká play out, které bude chtít sehrát se ctí. „Jsme profesionálové, musíme se k tomu postavit čelem a makat až do konce sezony,“ uzavírá.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej