Energie se vzdálila elitní desítce. Teď už jsme závislí na soupeřích, uvědomuje si Martin Zaťovič

26. ÚNORA 2014, 8:30

Michal Žáček

Litvínovští hokejisté přivítali na svém ledě karlovarskou Energii, proti které se jim na domácí půdě daří. Naposledy s ní prohráli před svými fanoušky v březnu 2013 a tuto sérii se jim podařilo prodloužit hned po olympijské přestávce. Energie v Litvínově podlehla i díky nevyužitým šancím kapitána Martina Zaťoviče 2:1 a předkolo play off jí s největší pravděpodobností unikne.

Pro energetiky to byl zápas pravdy. Pokud by zvítězili, dostali by se opět na dostřel svým konkurentům v boji o předkolo play off. Hráči ze západu Čech však důležitý duel nezvládli a nezískali tak ani bod. Na desátou pozici teď ztrácejí osm bodů. „Chleba se s námi láme celou sezonu. My jsme se na desítku napracovali tak, že jsme byli asi tři body na dostřel a v podstatě hrajeme každý zápas o desítku, ale nikdy ty důležité zápasy nezvládneme.

V utkání s Litvínovem to bylo vidět, byl to docela vyrovnaný zápas, ale nedali jsme góly. Já jsem nedal nájezd. Je sice krásné, že uděláme jednu čtvrtinu pětadvacet bodů, ale pak máme čtvrtinu se šesti body. To je naprostá katastrofa a to rozhoduje celou sezonu. Pokud tým sbírá body pravidelně celou sezonu, tak je v desítce. Teď jsme závislí na soupeřích, takže by museli prohrát všechno a my všechno vyhrát, aby to někam vedlo,“ rozpovídal se o problémech Energie zklamaný kapitán Martin Zaťovič.

Karlovarskou Energii většina médií favorizovala na to, že by měla postoupit do předkola play off, když z devíti zápasů vyhrála sedm. Potom ale přišla série čtyř porážek, kterou Litvínov prodloužil na pět. A rázem jsou Karlovy Vary téměř na jisto ve skupině play out. „Já to vůbec nevnímám. Abych řekl pravdu, tak jsem tabulku nesledoval, protože to je záhuba do pekel. Že se nám daří, s tím jsme nemohli vůbec počítat. Vždycky jsme se někam dotáhli a potom jsme tři zápasy padli. Extraliga je strašně vyrovnaná a tam hrají maličkosti. Jde o to hrát vyrovnaně a vyhrávat domácí zápasy a něco přivést z venku.“

Zápas s Litvínovem byl nakonec vyrovnaný, i když první dějství utkání tomu vůbec nenasvědčovalo. V první minutě se totiž trefil Peter Jánský, v osmé Jakub Černý a Karlovarští nevěděli, kde jim hlava stojí. V průběhu utkání se soupeři sice vyrovnali a v některých pasážích hry byli dokonce lepším mužstvem, ale dokázali pouze snížit zásluhou Drtiny. K vyrovnání jim chyběla přesnější muška. „Měli jsme na začátku šanci a z odraženého puku byl protiútok, ze kterého jsme dostali gól. Zase říkám, vyrovnaný zápas, vyrovnaný soupeř, ale prohra 2:1 nic neřeší. Měli jsme šance, nedali jsme a jedeme domů bez bodu,“ vyjádřil se k průběhu utkání centr první formace.

Energie se evidentně trápila v koncovce. Když už hráči Karlových Varů dokázali přejít Litvínovem dobře bránící modrou čáru, letělo na Pavla Francouze spíše nahození než gólová střela anebo celou akci tak překombinovali, že se ke koncovce ani nedostali. „Myslím si, že tam nebyla střela. Musíme víc střílet a chodit do brány. A to jsme to přitom trénovali. Vypadl nám ze sestavy Radim Bičánek, se kterým jsme to hráli, a to možná hrálo taky roli, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Je nás tu dost na to, abychom to zvládli,“ konstatoval Martin Zaťovič.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej