Češi na finálovém turnaji European Trophy opět chybí, v Berlíně se představí čtyři švédské celky

18. PROSINCE 2013, 15:45

hokej.cz , ČTK

Finálový turnaj European Trophy pod názvem Red Bulls Salute čeká od čtvrtka do neděle na šest evropských týmů, mezi nimiž chybí druhým rokem po sobě zástupce českého hokeje. V Berlíně se vedle domácího Eisbärenu představí finský klub JYP Jyväskylä a hned kvarteto švédských týmů: Frölunda, Färjestad, Lulea a v současnosti druholigový Djurgarden.

V německé metropoli bude v sázce primát v soutěži, jež ve své současné podobě končí. European Trophy, původně přípravná soutěž, která vzešla ze zápolení severských celků pod názvem Nordic Trophy, zpestřovala týmům letní přípravu. V srpnu příštího roku však odstartuje nově vytvořená hokejová Liga mistrů, která na projekt European Trophy naváže.

Obhájce prvenství Lulea, Djurgarden, Jyväskylä a Färjestad si zajistily účast v Berlíně jako vítězové jednotlivých divizí, Frölunda byla nejlepším celkem z druhých míst a Eisbären měl účast zajištěnu dopředu z pozice pořadatele závěrečného turnaje.

Český hokej budou zastupovat pouze jednotlivci - útočník Petr Hubáček (Jyväskylä), obránce Pavel Skrbek (Lulea) a nejpočetnější skupina ve Färjestadu, kde kromě útočníků Milana Gulaše s Tomášem Hykou působí na pozici asistenta Radek Hamr.

Kromě Luley mohou na druhý triumf dosáhnout i domácí, kterým se podařilo vyhrát již v roce 2010. Rok na to se radoval Salcburk.

Pro vítěze finálového turnaje je vedle trofeje připravena rovněž finanční prémie ve výši 50 tisíc eur. Poražený finalista obdrží 10 tisíc eur.

Program závěrečných bojů turnaje European Trophy:

Základní skupina A: Eisbären Berlín, Frölunda, Färjestad.

Základní skupina B: Djurgarden, Jyväskylä, Lulea.

Čtvrtek 19. prosince:

17:00 Jyväskylä - Djurgarden

20:30 Färjestad - Frölunda

Pátek 20. prosince:

17:00 Lulea - Jyväskylä

20:30 Eisbären Berlín - Färjestad

Sobota 21. prosince:

17:00 Lulea - Djurgarden

20:30 Eisbären Berlín - Frölunda

Neděle 22. prosince:

Finále:

20:15 vítěz skupiny A - vítěz skupiny B

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej