Byly to nervy, ale tyhle body jsou super, shodují se Hrabal s Gorškovem po vítězství nad Slavií

7. ŘÍJNA 2013, 5:30

Daniel Ježek

V rámci desátého kola se proti sobě postavili třinečtí Oceláři a pražská Slavia. Utkání hrané ve Werk aréně nabídlo nevšední hokejovou podívanou. Za delší konec lana tahali v utkání hráči s dráčkem na prsou, kteří nakonec dokráčeli k vétězství 3:2. Duel ze strany vítězného celku hodnotí obránce Josef Hrabal a střelec první branky domácích, Alexander Gorškov.

Oceláři měli do zápasu raketový vstup, nedokázali však Slavii odskočit na rozdíl více než jedné branky. V závěru utkání Pražané hráli dvojnásobnou početní výhodu, ve které mohli poslal duel do prodloužení. „Byly to nervy a tyhle body jsou super. Rychlý gól v úvodu nám pomohl, ale Slavia hrála opravdu výborně. Dnes to byl vyrovnaný zápas a žádný tým neměl převahu,“ poukazuje rodák z Přerova na vyrovnanost zápasu.

Právě obránce s číslem 97 sledoval závěrečný tlak sešívaných z trestné lavice, když napodobil svého parťáka Rotha a poslal kotouč mimo kluziště. Svým počinem nabídl hostům dlouhou přesilovku pět na tři. „Měli jsme tam oba trochu nervičky. Moc dobře jsme věděli, že pokud bychom o tři body přišli, je to naše vina. V kabině se na mě trenér špatně podíval, asi to ještě rozebereme. Když vyhodil puk Vláďa Roth, říkal jsem si, že je blbec. Potom jsem přišel na led a udělám to stejné. Puk se mi zamotal, byla to nešikovnost, dalo se to odehrát úplně jinak,“ kroutil hlavou útočně laděný bek Třince.

Kouč Slezanů Jiří Kalous před sezónou avizoval, že chce naučit bránit útočně laděný třinecký tým. Jak vidí zlepšení v tomhle ohledu stabilní člen defenzívy Ocelářů? „Ani bych netvrdil, že Třinec je letos nějak přehnaně útočný. Na defenzivě jsme v přípravě hodně zapracovali. Stále se vyskytují chyby, ale přesto si myslím, že hra směrem dozadu se hodně zlepšila,“ všímá si Hrabal zlepšené obranné hry a pokračuje.

„Jsme na dobré cestě, abychom hru stále zlepšovali. Máme to nastavené tak, že každý v týmu ví, co má dělat a když se mu nedaří, na tyhle situace nechodí. Při bránění je nejdůležitější hlava. Fyzicky jsme tady všichni připravení dobře. Je to hlavně o koncentraci,“ uvědomuje si hlavní aspekty kvalitní defenzívy.

Oceláře po dnešním vypjatém duelu čeká týdenní volno způsobené přeložením zápasu v Brně. Hráčům s dráčkem na prsou jistě příjde vhod oddych po náročném úvodu sezóny. „Zápasů teď bylo hodně, navíc dlouhé trasy, proto si myslím, že tahle pauza nám prospěje. Musíme ten čas využít ke kvalitním tréninkům,“ říká závěrem Josef Hrabal.

Dnešní duel byl specifický i pro člena útočných řad Třince, Alexandra Gorškova. Ruský forward vsítil v dnešním utkání svůj první gól v české extralize, po právu pak v press zóně rozdával úsměvy na všechny strany. „Přišel jsem tady, abych pomohl týmu góly, proto jsem rád, že se to konečně povedlo. Hodně mi pomohli spoluhráči z lajny. Můj gól ale není tak důležitý, počítá se konečný výsledek. Budu chtít i nadále pomáhat týmu,“ říká skromně šikovný útočník.

Rodák z ruského města Tjumeň nastupuje ve druhé formaci po boku Jiřího Polanského a Martina Adamského, které start letošního ročníku zastihl ve výborné formě. Jak vnímá spolupráci útočné trojky? „Je radost hrát s takovými hokejisty. Partneři z útoku mi opravdu moc pomáhají, vytvářejí šance. Zatím to funguje,“ těší dvaadvacetiletého forwarda.

Ke konci dramatického duelu měla Slavia šanci srovnat krok v dvojnásobné početní výhodě. Gorškov sledoval oslabení svého týmu z lavičky a přiznává, že to pro něj byly velké nervy. „Ke konci to skutečně byly velké nervy, Slavia hrála pět na tři, ale nechtěli jsme připustit prodloužení. Je skvělé, že jsme to ubránili. Spoluhráči hráli oslabení velice obětavě,“ chválí hráč s číslem 88 obětavost svých spoluhráčů.

Gorškov před třineckým angažmá působil v týmu Rubin Tjumeň, který hraje ruskou VHL. Během tří sezón v Tjumeni nastoupil do 181 utkání, ve kterých vsítil 45 branek a na dalších 57 nahrával. Teď ale hraje českou nejvyšší soutěž, jak proto zní jeho hodnocení Tipsport extraligy? „Extraliga má dobrou úroveň, mé dojmy jsou moc pozitivní. Hraje tady dost hráčů z NHL, což je výborné. Věřím, že s Třincem budeme pokračovat v dobrých výsledcích,“ přeje si závěrem Alexander Gorškov.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej