Brno bylo lepší a zasloužilo si vyhrát, uznal po porážce plzeňský zadák Jakub Jeřábek

19. BŘEZNA 2014, 5:20

Petr Naar

Do čtvrtfinálové série mezi Plzní a Brnem nevstoupili obhájci titulu nejlépe. V úvodním duelu domácí Plzeň po celou dobu zápasu tahala za kratší konec. Duel nakonec prohrála 1:4. Indiánům nepomohly ani návraty do sestavy zkušených hráčů Straky, Vlasáka a Hanzlíka. Brno dovedly k vítězství dva zásahy Hrušky a Němce, který rovněž rozvlnil síťku Machovského branky dvakrát. Za Plzeň se prosadil pouze Ján Sýkora, ostatní šance pokryl Marek Čiliak.

První čtvrtfinálové utkání mezi Škodou a Kometou začalo celkem svižně. Šance se střídaly na obou stranách, místy měla navrch domácí Plzeň. To ale jen do prvního vyloučení, které přišlo v polovině první třetiny. Na trestné lavici pykal brněnský Tomáš Svoboda, Plzeň se snažila uzamknout soupeře v jeho obranném pásmu, ale po nepřesnostech ujeli Hruška s Čermákem a v oslabení otevřel prvně jmenovaný skóre. Zanedlouho se Brnu naskytla dvojnásobná přesilová hra pěti proti třem, ve které opět Hruška zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

Když ve druhé třetině skóroval i Němec, začala být už situace velmi vážná. Za Plzeň se podařilo snížit Jánu Sýkorovi. Ovšem další branku Plzeň už nepřidala, zatímco za Brno skóroval ve třetí dvacetiminutovce opět Něměc. "Vojta Němec je hodně šikovný hráč. My jsme se nesoustředili na konkrétní hráče, ale bude to chtít větší pozornost. Víme, že takových útočníků má Brno ve svém kádru více. Daří se jim a jsou v pohodě," uznal kvality brněnských forvardů Jeřábek.

Plzeňský zadák přiznal, že když naskakuje na led, letmo zkontroluje, kteří hráči se na druhé straně barikády pohybují po ledě. "Když jde člověk na led, musí se podívat, koho proti sobě má. Pokaždé kouknu, jestli je tam silový hráč nebo někdo rychlý. Je dobré mít přehled, kdo zrovna proti vám hraje," ujasnil Jeřábek.

I když Plzeń podlehla svému soupeři 1:4, rozhodně také měla šance, aby vstřelila více než jednu branku. Brnu se ale více dařilo v zakončení. "Měli jsme také nějaké šance, ale je škoda, že jsme je neproměnili. Kdybychom dali o nějakou branku více, možná by se zápas vyvíjel jinak. "Dnes jsme si ale nezasloužili vyhrát a Brno si zaslouženě připsalo vítězství," uznal Jeřábek. Brno sehrálo zejména třetí třetinu po taktické stránce bez jediné chyby a Plzni dovolilo ohrozit gólmana Čiliaka jen ve čtyřech případech.

Před dvěma lety se stejní rivalové utkali v semifinále play off. Brno, které bylo rozjeté z předkola, se nakonec přes Plzeň dostalo až do finále. Herní projev Komety se dost podobal tomu předloňskému. "Bylo to hodně podobné, jako tehdy. Ale každé play off je jiné. Máme zkušené mužstvo a ve středu musíme na ledě nechat všechno," tvrdí odhodlaně plzeňský obránce. "Chvílema jsme tam teď trochu zmatkovali, udělali jsme několik zbytečných ztrát puku. Chybama jsme se porazili tak nějak i sami, něvěděli jsme, co máme hrát," zkritizoval výkon svého mužstva Jeřábek.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej