Bitva Pirátů s Vítkovicemi: Šedivý přiznal myšlenky na hattrick, Gajovský využil znalosti Šindeláře

5. ÚNORA 2014, 5:20

Libor Kult

K souboji 46. kola Tipsport extraligy zavítali do chomutovské SD ARÉNY hokejisté Vítkovic, kteří hájí pozici v elitní šestce a se dvěma zápasy k dobru mohou pomýšlet i na průnik do nejlepší čtveřice soutěže. Domácí Piráti naopak chtěli přerušit sérii porážek, jež před úvodním vhazováním čítala osmnáct střetnutí. Ostravané začali velmi dobře, a po zahajovací třetině vedli 3:0.

Severočeši sice snížili na rozdíl jediné trefy, avšak nakonec skončil duel stejným výsledkem jako předchozí vzájemná bitva, již Vítkovice na domácím ledě vyhrály 26. listopadu loňského roku rovněž 8:3. Čtyřmi kanadskými body přispěl k úspěchu moravského celku útočník Ondrej Šedivý (na snímku).

„Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, což se potvrdilo. Chomutov nás sice ničím nezaskočil, protože jsme byli dobře nachystaní, ale snadné jsme to neměli celý zápas, i když výsledek by mohl naznačovat něco jiného,“ ohlížel se čtyřiadvacetiletý forvard.

Rodák z Karviné skóroval v rozmezí dvou minut a 26 vteřin úvodního dějství jako vůbec první v zápase. „Konečně mi tam spadl víc než jeden gól. Jsem šťastný, že se mi povedl takový zápas,“ radoval se mladík, který si zároveň připsal dvě asistence. „Bodově jsem určitě předvedl nejlepší výkon v extralize, protože čtyři body jsem v jednom zápase ještě neměl,“ lovil v paměti.

„Měl jsem i další šance, abych zkompletoval hattrick, na který jsem pomýšlel. Nicméně jsem spokojený i bilancí dvou gólů a dvou asistencí,“ usmíval se Ondrej Šedivý, který se musel se spoluhráči podruhé vyrovnat s absencí hlavní kouče. Peter Oremus totiž plní povinnosti u slovenského národního týmu před olympijskými hrami v ruském Soči.

Mužstvo dočasně převzal Roman Šimíček, jenž vládl střídačce už během nedělního vítkovického nezdaru v Pardubicích, odkud se tým přesunul rovnou pod vrcholky Krušných hor. „Myslím, že se nic moc nezměnilo. Snažíme se hrát pořád stejně,“ srovnával hráč vypomáhající v letošní sezóně také prvoligovému Havířovu.

„Zápas v Chomutově nám vyšel, věřím, že zvládneme i zbývající dvě domácí utkání a uděláme si bodový náskok,“ připomněl duel 47. kola a dohrávku 43. kola, v nichž se Ostravané budou ještě muset obejít bez hlavního kouče a mohou v tabulce odskočit pronásledovatelům.

Ondrej Šedivý si mohl lebedit nad plným bodovým ziskem, ovšem zároveň věděl, že vstup do druhé třetiny měl ve vítkovickém podání k ideálu daleko. „Prvních deset minut druhé třetiny bylo z naší strany hrozných. Bavili jsme se, že musíme hrát pořád stejně, jenže stejně nás potkal výpadek, během kterého se Chomutov přiblížil na kontakt,“ lamentoval. „Pak přišla trochu panika, ale naštěstí Ondra Roman dal čtvrtý gól. To nás uklidnilo a přidali jsme i další trefy,“ završil své ohlédnutí za střetnutím.

Nikola Gajovský: Porazili jsme se sami vlastními chybami

Tím, kdo se jako první z Pirátů zapsal do střelecké listiny, se stal Nikola Gajovský, jenž v čase 27:02 proměnil samostatný únik povedeným forhendovým blafákem. „Filipa Šindeláře znám, jel jsem na něj v kariéře asi dvě stě nájezdů, protože jsme je spolu trénovali, když jsme hráli za jeden tým,“ vybavil si společné chvíle v Mladé Boleslavi. „Tušil jsem, že má krátké nohy, takže jsem od červené čáry tak nějak věděl, co udělám. Naštěstí mi to vyšlo,“ připustil, že se mu ulevilo.

Znalost gólmana totiž může být ošemetná a dvousečná. „Samozřejmě že se známe navzájem, takže je to kdo s koho. Ale nějakou sezónu už jsme spolu nehráli a já si mezitím vyzkoušel i nové věci,“ pravil zanedlouho sedmadvacetiletý šikula.

Ani jeho letošní druhý extraligový gól však porážce nezabránil. „Všichni viděli, že jsme dělali chyby, po kterých jsme dostávali hloupé góly,“ litoval. „Myslím, že jsme se podobně jako v jiných zápasech porazili spíš sami,“ mrzelo jej následně, že ani snížení na 2:3 z pohledu Pirátů nevydrželo domácím dlouho.

Už v čase 31:13 přišel další zásah hostů, kteří ještě do druhé sirény přidali další gól. „Jak už jsem říkal, je to neustále dokola,“ pousmál se Nikola Gajovský hořce. „Znovu jsme chybovali, což se nám nesmí stávat,“ uvědomoval si.

On sám nastoupil v sobotu a v pondělí za partnerskou Kadaň, den po druhém klání pak vyjel na extraligový led. Odehrál tak tři zápasy ve čtyřech dnech. „Zvykl jsem si, že mám play-off de facto od začátku do konce sezóny,“ culil se rodák z Písku, který kvitoval, že všechny zápasy se hrály na severu Čech.

„Člověk je v zápase o rána, takže moje situace byla luxusnější v tom, že jsem se nemusel nikam trmácet autobusem, který vám taky moc nepřidá. Na druhou stranu náročné jsou zápasy doma i venku,“ uzavřel Nikola Gajovský.

Fotogalerie k článku 1 snímků v galerii

© Copyright 1998 - 2014 BPA a.s., Všechna práva vyhrazena. ISSN 1214-5718

Dodavatel energie pro hokej